Γνωριμία με το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας

ΔΙΑΛΕΞΗ

Τζελίνα Χαρλαύτη


Γνωριμία με το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών
του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας

6 / 3 / 2018, 20:30
Αίθουσα Συνεδριάσεων του Τμήματος Φιλολογίας

Ομαδικό πρόγραμμα διαχείρισης άγχους και προσαρμογής στο ακαδημαϊκό περιβάλλον

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών του ΠΚ σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή οργανώνουν Ομάδα για την καλύτερη διαχείριση του άγχους

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018 στις 13:00


ασδ

Αρχές Συνεργασίας

Η πρώτη συνάντηση έχει σκοπό να διευκρινίσει αυτό που σε απασχολεί. Με τον / την σύμβουλο θα συζητήσετε το είδος της υπηρεσίας που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σου. Εάν άλλες υπηρεσίες είναι καταλληλότερες για σένα θα σου δοθούν λεπτομερείς πληροφορίες.

Κάποιοι φοιτητές χρειάζονται μόνο μια συνεδρία. Άλλοι μπορεί να θελήσουν να διερευνήσουν βαθύτερα τα ζητήματα που τους προβληματίζουν. Το Κέντρο παρέχει συμβουλευτική σύντομης διάρκειας, περίπου 15 συνεδριών. Η κάθε συνεδρία διαρκεί 50 λεπτά, τα οποία και πρέπει να τηρούνται, γιατί οποιαδήποτε καθυστέρηση επηρεάζει την αποτελεσματικότητα της συνάντησής μας. Μπορείς να σταματήσεις την συνεργασία σου με το κέντρο ή να ζητήσεις πληροφορίες για άλλες υπηρεσίες, όποτε το επιθυμείς. Εάν θελήσεις να διακόψεις είναι καλύτερα για σένα να το συζητήσεις με την /τον σύμβουλό σου.

Για να είναι αποδοτική η εμπειρία σου στο Συμβουλευτικό Κέντρο, θα πρέπει να έχεις αποφασίσει ότι θα παίξεις ενεργό ρόλο στη διαδικασία συζητώντας ανοιχτά και ειλικρινά τα θέματα που σε απασχολούν. Μπορείς να είσαι βέβαιος /α για τη διατήρηση του απορρήτου τόσο για την επίσκεψη στο Κέντρο, όσο και για ότι λέγεται κατά την διάρκεια αυτής. Η μόνη περίπτωση που το Κέντρο διατηρεί το δικαίωμα να μην τηρήσει την αρχή της εχεμύθειας είναι εάν θεωρηθεί ότι υπάρχει κίνδυνος να προξενήσεις κακό στον εαυτό σου ή σε κάποιον άλλο.

Σε περίπτωση που θέλεις να ακυρώσεις ένα προγραμματισμένο ραντεβού, σε παρακαλούμε να το κάνεις τουλάχιστον 24 ώρες πριν, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του Κέντρου. Εάν χαθούν πάνω από δύο ραντεβού χωρίς ενημέρωση, το Κέντρο δεν κρατά την ώρα του ραντεβού για την επόμενη φορά. Εκτός ωρών λειτουργίας του Κέντρου μπορείς πάντα να στείλεις ένα e-mail ή να αφήσεις μήνυμα στον τηλεφωνητή του Κέντρου, μόνο να θυμάσαι ότι δεν είναι απολύτως ασφαλείς τρόποι επικοινωνίας, οπότε σε συμβουλεύουμε να μην δίνεις σε αυτά τα μηνύματα πολύ προσωπικές πληροφορίες.

Εάν όταν έρθεις στο Κέντρο νιώθεις ήδη πολύ έντονα, σε παρακαλούμε να το κάνεις γνωστό στην αρχική σου επίσκεψη. Εάν υπάρχει κάτι επείγον όταν το Κέντρο είναι κλειστό, μπορείς να απευθυνθείς στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής (τηλ. 2810 342050), ή στα νοσοκομεία της πόλης : Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΠΑΓΝΗ ( 2810 392100) και Βενιζέλειο Νοσοκομείο (2810 368000-1)

Ότι ερωτήσεις ή απορίες έχεις σε παρακαλούμε να τις συζητήσεις με τον /την σύμβουλο. Στο τέλος θα σου δοθεί ένα ανώνυμο ερωτηματολόγιο για να μας δώσεις την δική σου άποψη για την εμπειρία σου στο Συμβουλευτικό Κέντρο.