Τελετή Ορκωμοσίας Τμήματος Κοινωνιολογίας

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019, ώρα 11:30

Αμφιθέατρο Δ3

Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου

Διεθνές Workshop του ΚΕΠΕΤ (υπό την αιγίδα του ΚΕΜΕ) για τις Εκπαιδευτικές Μεταρρυθμίσεις στην Κίνα

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ

 

Διεθνές Workshop του ΚΕΠΕΤ με τίτλο "Education Reformas and Flipped Education in China"

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019, 10:00-14:00

Αίθουσα Συγκλήτου

Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου

Διάλεξη: «Βιο-μοριακό παράθυρο στα προϊστορικά γεύματα. Αρχαιομετρικές προσεγγίσεις στη μελέτη της διατροφής»

Στο πλαίσιο του προγράμματος διαλέξεων του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας για το εαρινό εξάμηνο, η κ. Dušanka-Christina UREΜ (Αναπληρώτρια καθηγήτρια, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης) θα δώσει διάλεξη με θέμα «Βιο-μοριακό παράθυρο στα προϊστορικά γεύματα. Αρχαιομετρικές προσεγγίσεις στη μελέτη της διατροφής» την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα 56 (Συνεδριάσεων) του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, στις 20.30.

Επίσης, την ίδια μέρα και ώρα 17.30, στην αίθουσα 5 των διδακτηρίων της Φιλοσοφικής Σχολής, η κ. Dušanka-Christina UREΜ θα παραδώσει σεμινάριο/μάθημα με θέμα «Αρχαιολογικές και αρχαιομετρικές προσεγγίσεις της προϊστορικής διατροφής».

Δείτε εδώ την αφίσα της διάλεξης και του σεμιναρίου/μαθήματος.

ACAPELLA & BEATBOX WORKSHOP

ACAPELLA & BEATBOX WORKSHOP

Πανεπιστήμιο Κρήτης

Φιλοσοφική Σχολή

Τμήμα Φιλολογίας -Τομέας Θεατρολογίας

 

 

Δευτέρα 18/3 στα Χανιά, Τρίτη 19/3 στο Ρέθυμνο και Τετάρτη 20/3 στο Ηράκλειο, εκλεκτοί καλεσμένοι οι Μάτα Κούρτη (φωνή) και Βασίλης Παπούλιας (beatbox).

Χώροi διεξαγωγής:
18 Μαρτίου στα Χανιά (Πνευματικό Κέντρο Χανίων) 5-7 και 7-9 μ.μ.
19 Μαρτίου στο Ρέθυμνο (Πολιτιστικό Κέντρο 'Ξενία') 5-8 μ.μ.
20 Μαρτίου στο Ηράκλειο (3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου) 5-8 μ.μ.


Στο πλαίσιο του κύκλου σεμιναρίων 'η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση' που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης (Φιλοσοφική Σχολή, τμήμα Θεατρολογίας) φιλοξενούμε την τραγουδοποιό Μάτα Κούρτη και τον επαγγελματία beatboxer Βασίλη Παπούλια.

Συναντούν τη δημιουργικότητα των μουσικών τους τεχνών και παρουσιάζουν μια σειρά από ACAPELLA & BEATBOX workshops, βασισμένοι μόνο στις δυνατότητες της ανθρώπινης φωνής. Μέσα από τη δημιουργία του εκπαιδευτικού project “φτιάχνω ΜΟΥΣΙΚΗ με το Σώμα & το Στόμα” ο στόχος τους είναι όλες οι ηλικιακές ομάδες που θέλουν να εξερευνήσουν τις δυνατότητες της ανθρώπινης φωνής, μιας και στις δράσεις δεν πραγματοποιείται χρήση μουσικών οργάνων ή ηχογραφημένης μουσικής.

Πώς μπορεί η φωνή και το σώμα μας να λειτουργήσουν σαν μουσικά όργανα?

Ένα ολοκληρωμένο μουσικό εργαστήρι με βασικά στοιχεία εξερεύνησης τη φωνή, τη μελωδία και το ρυθμό, περιλαμβάνοντας αρχικά στάδια της φωνητικής ενορχήστρωσης τραγουδιών και της body music. Δοκιμάστε τις δυνατότητες σας πάνω στις βασικές αρχές της τέχνης του human beatbox, μαθαίνοντας τα μυστικά δημιουργίας ρυθμού και μελωδίας μόνο με το ανθρώπινο στόμα. Γίνεται μέλος της ομάδας που έχει στόχο την ενδυνάμωση του πιο δυναμικού μουσικού οργάνου, της ανθρώπινης φωνής. Στόχος του εργαστηρίου είναι η επαφή με τη φωνή μας και η αντίληψή της ως μουσικό όργανο, η εξάσκηση και η ανάπτυξη των φωνητικών μας δυνατοτήτων μέσα από το σύνολο, η φωνητική έκφραση, η δημιουργία μουσικής με μουσικά όργανα τη φωνή και το σώμα μας.


ΜΑΤΑ ΚΟΥΡΤΗ

Η Μάτα Κούρτη ζει και δραστηριοποιείται στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Σύνθεση Μουσικής για τον Κινηματογράφο, το Θέατρο και τις Τέχνες της Παράστασης στο Μουσικό τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου Κέρκυρας, θέατρο στη Σχολή Δραματικής Τέχνης Διομήδη Φωτιάδη και Ιστορία της Τέχνης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Universite de Poitiers της Γαλλίας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια: Τραγουδιού (με τον Χ.Λυριτζή, τεχνικές βουλγάρικου και κλασικού οθωμανικού τραγουδιού στο Μουσικό Εργαστήρι “Λαβύρινθος" Ross Daly). Μουσικής (κιθάρας με τον Ν. Παναγιωτίδη, νέϋ με τον Χ.Λαμπράκη, θεωρίας δυτικής και παραδοσιακής μουσικής στο Ωδείο Αθηνών, μεσαιωνικής μουσικής, εθνομουσικολογίας, jazz αυτοσχεδιασμού στο Ecole de Musique de Poitiers, κρουστών και body percussion). Χορού και θεάτρου στο École International de Mimodrame Marcel Marceau.
Συνθέτει μουσική για θέατρο & ταινίες μικρού μήκους και από το 2013 έχει αναλάβει τη μουσική διδασκαλία σε φωνητικά σύνολα , παραδίδοντας
φωνητικά σεμινάρια (a cappella), συνθέτοντας και ενορχηστρώνοντας για φωνή σε μουσικές ομάδες διαφόρων ηλικιών και μουσικούς οργανισμούς διαφόρων χωρών (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Lab Music Εducation, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Σχολείο Παιχνιδιού, Αndancas Music Team, κ.α.).
Έχει λάβει μέρος σε διάφορα μουσικά και θεατρικά projects, σε σκηνές και συναυλιακούς χώρους της Ελλάδας και του εξωτερικού, έχει συμμετάσχει σε δισκογραφικές δουλειές (Χαϊνηδες & Μοde Plagal, Bodyterranean κ.α) και το 2013, διακρίθηκε στην 4η Ακρόαση Ερμηνευτών της Μικρής Άρκτου.
Ως μέλος του a capella σχήματος «Σανάδες» συμμετείχε σε συναυλίες σε μουσικές σκηνές και Φεστιβάλ, σε συνεργασία με την ομάδα beatbox των Word Of Mouth (Φεστιβάλ Αθηνών World Music,Υακίνθεια, Θέατρο Βράχων, Mέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.ά).


ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

O Βασίλης Παπούλιας είναι επαγγελματίας beatboxer με 25 χρόνια εμπειρία και δημιουργός του φορέα BEATBOX GREECE (www.beatboxgreece.com), της διαδραστικής πλατφόρμας για τους Έλληνες beatboxers. Υπεύθυνος σειράς σεμιναρίων για μικρούς και μεγάλους που θέλουν να γνωρίσουν τη τέχνη του human beatbox ως επισκέπτης ομιλητής σε μουσικές σχολές και οργανισμούς. Βασικός εισηγητής του σταθερού beatbox workshop τα τελευταία τρία χρόνια στα Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων και παραγωγός του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beatbox, έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις ενασχόλησης για όσα παιδιά και ενήλικους ενδιαφέρονται για την τέχνη του human beatbox στην Ελλάδα.
Είναι ιδρυτικό μέλος των WORD OF MOUTH, του πιο αναγνωρισμένου beatbox διδύμου στη χώρα μας. Με τις φωνητικές του δυνατότητες έχει ταξιδέψει και εμφανιστεί σε Ελλάδα και εξωτερικό σε σημαντικά συναυλιακά και όχι μόνο δρώμενα. Ξεχωρίζει η συνεργασία του με την Καμεράτα και η από κοινή τους εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2010, οι συναυλιακές του εμφανίσεις σε Βερολίνο, Νέα Υόρκη, Σόφια, Ελληνικό Φεστιβάλ, όπως και ότι έχει προλογίσει με την ομάδα του, συναυλίες των SNOOP DOGG (US), Lords of the Underground (US) στις εμφανίσεις τους στην Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί μουσικά με πληθώρα Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως Δήμητρα Γαλάνη, Imam Baildi, Νίκο Πορτοκάλογλου, Κρόταλα, Ματούλα Ζαμάνη, Εισβολέα, Σανάδες, κ.α. και είναι συν-δημιουργός του πρώτου beatbox LP στην Ελλάδα με τίτλο "I AM BEATBOX" το 2014.

POSTER

«Πλουμιστά Παραμύθια για Ανέμους δυνατούς»

το Παραμύθι της Κυριακής
στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης γεμίζει την  3η Κυριακή κάθε μήνα με μία σειρά μουσικών παραστάσεων Αφήγησης, τα «Πλουμιστά Παραμύθια της Φύσης». Την Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019, στις 11:00 το πρωί, η παιδαγωγός Ευαγγελία Ορφανουδάκη και ο μουσικός Αλέκος Φανουράκης σάς προσκαλούν στα «Πλουμιστά Παραμύθια για Ανέμους δυνατούς» 

Πολλά ήταν τα πεισματικά του φετινού χειμώνα και τα Πλουμιστά Παραμύθια της Φύσης
στο Μουσείο αποχαιρετώντας τον, αφιερώνουν την θεματική παράσταση
για τον μήνα Μάρτη στον κυρ-Βοριά.

Μια μεγάλη ιστορία - απ' το μεγάλο το πιθάρι της κοιλιάς μας - που λέει για τον βασιλιά Άνεμο αναζητούμε. Ανακατέψτε καλά να την διαλέξουμε να την πούμε.. Και μια μικρή! Από μικρό το πιθαράκι. Σ' αυτήν, χωράνε και πρωταγωνιστές. Ποιος θα σηκωθεί; Και τραγούδια.. Και αινίγματα.

Οικολογία και Παράδοση, αρμονικά ταιριασμένες, καλούν μικρούς και μεγάλους σ' ένα όμορφο Κυριακάτικο πρωινό.

Η δράση «Πλουμιστά Παραμύθια της Φύσης» υλοποιείται κάθε 3η Κυριακή του μήνα  στους χώρους του Μουσείου και απευθύνεται σε όλη την οικογένεια*!

*Κατάλληλο για παιδιά από 5 ετών και πάνω

 

Γενική είσοδος για το παραμύθι: 3€

 

για τον Σύλλογο Φίλων:  Δωρεάν οι ενήλικες συνοδοί

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους γονείς ή κηδεμόνες ότι πρέπει να έχουν την ευθύνη των παιδιών τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

 poster

 

Τελετή Ορκωμοσίας Ιατρικής Σχολής

Τελετή Ορκωμοσίας και απονομή πτυχίων της Ιατρικής Σχολής

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, ώρα 13:00

Αμφιθέατρο "Δημήτρης Εμμανουήλ" της Ιατρικής Σχολής

Δαρβινική Δευτέρα: Nature AND Nurture: Τα γονίδια και οι εμπειρίες ως παράγοντες διαμόρφωσης της λειτουργίας του εγκεφάλου

Ομιλήτρια:  Φωτεινή Στυλιανοπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο τίτλος της ομιλίας της θα είναι: «Nature AND Nurture: Τα γονίδια και οι εμπειρίες ως παράγοντες διαμόρφωσης της λειτουργίας του εγκεφάλου» 

 

Τόπος και χρόνος: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, 7:00 μμ, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

TECHNIS & ΒΕΝΕTeC (UCRC) Webinar: Naomi Hawkins 'Patents and genomic medicine' (19-03-2019)


TECHNIS & BENETeC (UCRC) Webinar

Naomi Hawkins (University of Exeter, UK)

“Patents and genomic medicine

Tuesday, 19 March 2019
14:00 Athens time

Announcement and Abstract

 

Brown Bag Seminar: Πάνος Ζερβουδάκης 'Η εθνοαρχαιολογία της τροφοσυλλογής στο Αιγαίο' (13-03-2019, ΚΕΜΕ-ΠΚ)

¨

Brown Bag Seminar

ΚΕΜΕ-ΠΚ

 

Πάνος Ζερβουδάκης

(Υποψ. Διδάκτορας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης)

Η εθνοαρχαιολογία της τροφοσυλλογής στο Αιγαίο

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019, 12:00

Αίθουσα Συνεδριάσεων, Κτήριο Α, ΚΕΜΕ-ΠΚ

Ανακοίνωση

 

Ημερίδα: Εφηβεία & Ανάπτυξη του Εγκεφάλου

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΦΗΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ

Teenagers brain development 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 και ώρα 09.00 έως 13.30

 

Μουσείο Ιατρικής, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστημίου Κρήτης

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο.

 

Ο Διευθυντής του Μουσείου Ιατρικής

Καθηγητής, Γιάννης Μουζάς

 

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι της διοργάνωσης:

Επίκουρος Καθηγητής Νευροεπιστημών, Ιωάννης Ζαγανάς

Επίκουρος Καθηγητής Τοξικολογίας, Εμμανουήλ Τζατζαράκης

Με την συμμετοχή της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υπεύθυνος Επ. Καθ. Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος

 

 

Διοργάνωση

  • Μουσείο Ιατρικής Κρήτης
  • Περιφέρεια Κρήτης
    • Ελληνικής Εταιρείας για τις Νευροεπιστήμες

Υπό την Αιγίδα

  • του Πανεπιστημίου Κρήτης
  • της Ιατρικής Σχολής

 Με την συνεργασία

  • Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ηρακλείου

 Με την Υποστήριξη:

  • του Μορφωτικού Συλλόγου Επ. Υγείας Παν. Κρήτης
  • ποστερ

Τελετή Ορκωμοσίας Τμημάτων Φιλοσοφικής 20-03-2019

 

Παρακαλούμε δείτε παρακάτω στο αρχείο που ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα Ορκωμοσίας

 

Παρουσίαση βιβλίου: 'Παιδαγωγικός Λόγος και Ετερότητα στις Αρχές του 20ού αιώνα'

Παρουσίαση βιβλίου

"Παιδαγωγικός Λόγος και Ετερότητα στις Αρχές του 20ού αιώνα"

Μιχάλης Δαμανάκης

 

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, ώρα 19:00

Φοιτητικό Πολιτιστικό Κέντρο Ξενία

(Σοφ. Βενιζέλου 16, Ρέθυμνο)

 

poster

YEC talks about Startup Europe Week Crete

Την Τρίτη 5/3/2019 και ώρα  13:00  στην αίθουσα Β1.15 στο κτήριο της Διοίκησης στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου, ο οργανισμός Youth Entrepreneurship Club ( Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας) σας προσκαλεί στη δράση YEC talks about Startup Europe Week Crete .

Η δράση αυτή αφορά ένα ενημερωτικό event με σκοπό την παρουσίαση του συνεδρίου θεσμό για την επιχειρηματικότητα και καινοτομία στην Κρήτη, που πραγματοποιείται  για 4η συνεχόμενη χρονιά.

 

Ελάτε σε αυτή τη δωρεάν και ανοιχτή προς όλους δράση για να ενημερωθείτε για το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου και να δείτε πώς μπορείτε να είστε μέρος του μεγαλύτερου συνεδρίου για την startup επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, το Startup Europe Week Crete

2019!

 

Αναλυτικό πρόγραμμα του event:

- Παρουσίαση YEC (Μη κερδοσκοπικός Οργανισμός)

- Παρουσίαση Agenda/Workshops του συνεδρίου Startup

Europe Week Crete 2019

- Γιατί να παρευρεθείς στο Startup Europe Week Crete 2019

α) Ως σύνεδρος

β) Ως εθελοντής

γ) Για να παρουσιάσεις το πρότζεκτ σου(ερευνητικό, δημιουργικό ή επιχειρηματικό).

 

«Ταλαία όρη, Μυθολογία, Ιστορία, Παράδοση, Φύση»

«Ταλαία όρη, Μυθολογία, Ιστορία, Παράδοση, Φύση»

στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης
7η Ομιλία Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019, ώρα 18:00

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης με την κυρία Αθηνά Κυριακάκη - Σφακάκη συνδιοργανώνουν Κύκλο 8 Ομιλιών με γενικό τίτλο «Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν». Η κυρία Σφακάκη, ξεναγός και συγγραφέας βιβλίων αρχαιολογικού και ιστορικού περιεχομένου, θα μιλήσει, την Τετάρτη 6 Μαρτίου και ώρα 18:00, για τα Ταλαία Όρη που οφείλουν το όνομά τους στον μυθικό χάλκινο γίγαντα-φρουρό της Κρήτης, Τάλω, ο οποίος κατά την παράδοση, διέμενε στην κορυφή του Κουλούκωνα, την ψηλότερη κορυφή των Ταλαίων Ορέων σε υψόμετρο 1076 μ.

Η περιοχή των Ταλαίων ορέων όμως συνδέεται και με τον Διγενή Ακρίτα, με τη δράση και τον θάνατό του. Λέγεται μάλιστα ότι το όνομα της ψηλότερης κορυφής του υπάρχουν δύο εκδοχές: ο Διγενής σε μία σύγκρουση με τους εχθρούς του το «κουτσοτρούλισε» ή το βουνό καθώς δεν άντεξε τον χαμό και το βάρος του ήρωα που πέθαινε υπέστη καθίζηση στην «τρούλα» του.

Τα Ταλαία όρη συνέχισαν την πορεία τους μέσα στα χρόνια αποτελώντας το σκηνικό της ιστορίας του νησιού: η τουρκική Κρήνη του Χαϊλαλή στη Δροσιά, το σπήλαιο στο Μελιδόνι, ο όρμος στο σημερινό Μπαλί, η μονή Βωσάκου, αλλά και το περίφημο «λάδανο» ή «λάβδανο» που φυτρώνει στις παρυές του.

 

Οι ομιλίες πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Πολυμέσων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Συνοδεύονται με προβολές εικόνων και συζήτηση με το κοινό.

Εθελοντική επιμέλεια παρουσιάσεων: Αθηνά Κυριακάκη – Σφακάκη, Ξεναγός – Συγγραφέας

Ημερίδα: 'Η εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων στην Κοινωνική Έρευνα'

 

Το ΚΕΜΕ-ΠΚ σε συνεργασία με τα προγράμματα DEFORM και INTEGRITY (ΕΥ Β. Πετούση)

διοργανώνουν

Ημερίδα με Εργαστήριο στο θέμα
"Η εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων στην Κοινωνική Έρευνα".

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019
Αίθουσα Συγκλήτου, Πανεπιστημιούπολη Γάλλου, Ρέθυμνο

Aνακοίνωση-Πρόγραμμα

Πρόσκληση στην κοπή της βασιλόπιτας του ΚΕΜΕ-ΠΚ (06-03-2019)

 

Το ΔΣ του ΚΕΜΕ-ΠΚ σας προσκαλεί στην κοπή της βασιλόπιτας του Κέντρου, που θα γίνει την Τετάρτη 6 Μαρτίου και ώρα 14:30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων, κτήριο Α, ΚΕΜΕ-ΠΚ.

.

πρόσκληση.

Ο ρόλος του Πανεπιστημίου Κρήτης στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και η Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα στην Κρήτη: Τουρισμός - Αγροδιατροφή

Ημερίδα με τίτλο:

"Ο ρόλος του Πανεπιστημίου Κρήτης στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και η Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα στην Κρήτη: Τουρισμός - Αγροδιατροφή"

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019, 16:00-21:00

Αίθουσα "Καστελλάκη", Επιμελητήριο Ηρακλείου, Κορωναίου 9

Σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης