Διάλεξη: «Βιο-μοριακό παράθυρο στα προϊστορικά γεύματα. Αρχαιομετρικές προσεγγίσεις στη μελέτη της διατροφής»

Στο πλαίσιο του προγράμματος διαλέξεων του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας για το εαρινό εξάμηνο, η κ. Dušanka-Christina UREΜ (Αναπληρώτρια καθηγήτρια, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης) θα δώσει διάλεξη με θέμα «Βιο-μοριακό παράθυρο στα προϊστορικά γεύματα. Αρχαιομετρικές προσεγγίσεις στη μελέτη της διατροφής» την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα 56 (Συνεδριάσεων) του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, στις 20.30.

Επίσης, την ίδια μέρα και ώρα 17.30, στην αίθουσα 5 των διδακτηρίων της Φιλοσοφικής Σχολής, η κ. Dušanka-Christina UREΜ θα παραδώσει σεμινάριο/μάθημα με θέμα «Αρχαιολογικές και αρχαιομετρικές προσεγγίσεις της προϊστορικής διατροφής».

Δείτε εδώ την αφίσα της διάλεξης και του σεμιναρίου/μαθήματος.

ACAPELLA & BEATBOX WORKSHOP

ACAPELLA & BEATBOX WORKSHOP

Πανεπιστήμιο Κρήτης

Φιλοσοφική Σχολή

Τμήμα Φιλολογίας -Τομέας Θεατρολογίας

 

 

Δευτέρα 18/3 στα Χανιά, Τρίτη 19/3 στο Ρέθυμνο και Τετάρτη 20/3 στο Ηράκλειο, εκλεκτοί καλεσμένοι οι Μάτα Κούρτη (φωνή) και Βασίλης Παπούλιας (beatbox).

Χώροi διεξαγωγής:
18 Μαρτίου στα Χανιά (Πνευματικό Κέντρο Χανίων) 5-7 και 7-9 μ.μ.
19 Μαρτίου στο Ρέθυμνο (Πολιτιστικό Κέντρο 'Ξενία') 5-8 μ.μ.
20 Μαρτίου στο Ηράκλειο (3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου) 5-8 μ.μ.


Στο πλαίσιο του κύκλου σεμιναρίων 'η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση' που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης (Φιλοσοφική Σχολή, τμήμα Θεατρολογίας) φιλοξενούμε την τραγουδοποιό Μάτα Κούρτη και τον επαγγελματία beatboxer Βασίλη Παπούλια.

Συναντούν τη δημιουργικότητα των μουσικών τους τεχνών και παρουσιάζουν μια σειρά από ACAPELLA & BEATBOX workshops, βασισμένοι μόνο στις δυνατότητες της ανθρώπινης φωνής. Μέσα από τη δημιουργία του εκπαιδευτικού project “φτιάχνω ΜΟΥΣΙΚΗ με το Σώμα & το Στόμα” ο στόχος τους είναι όλες οι ηλικιακές ομάδες που θέλουν να εξερευνήσουν τις δυνατότητες της ανθρώπινης φωνής, μιας και στις δράσεις δεν πραγματοποιείται χρήση μουσικών οργάνων ή ηχογραφημένης μουσικής.

Πώς μπορεί η φωνή και το σώμα μας να λειτουργήσουν σαν μουσικά όργανα?

Ένα ολοκληρωμένο μουσικό εργαστήρι με βασικά στοιχεία εξερεύνησης τη φωνή, τη μελωδία και το ρυθμό, περιλαμβάνοντας αρχικά στάδια της φωνητικής ενορχήστρωσης τραγουδιών και της body music. Δοκιμάστε τις δυνατότητες σας πάνω στις βασικές αρχές της τέχνης του human beatbox, μαθαίνοντας τα μυστικά δημιουργίας ρυθμού και μελωδίας μόνο με το ανθρώπινο στόμα. Γίνεται μέλος της ομάδας που έχει στόχο την ενδυνάμωση του πιο δυναμικού μουσικού οργάνου, της ανθρώπινης φωνής. Στόχος του εργαστηρίου είναι η επαφή με τη φωνή μας και η αντίληψή της ως μουσικό όργανο, η εξάσκηση και η ανάπτυξη των φωνητικών μας δυνατοτήτων μέσα από το σύνολο, η φωνητική έκφραση, η δημιουργία μουσικής με μουσικά όργανα τη φωνή και το σώμα μας.


ΜΑΤΑ ΚΟΥΡΤΗ

Η Μάτα Κούρτη ζει και δραστηριοποιείται στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Σύνθεση Μουσικής για τον Κινηματογράφο, το Θέατρο και τις Τέχνες της Παράστασης στο Μουσικό τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου Κέρκυρας, θέατρο στη Σχολή Δραματικής Τέχνης Διομήδη Φωτιάδη και Ιστορία της Τέχνης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Universite de Poitiers της Γαλλίας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια: Τραγουδιού (με τον Χ.Λυριτζή, τεχνικές βουλγάρικου και κλασικού οθωμανικού τραγουδιού στο Μουσικό Εργαστήρι “Λαβύρινθος" Ross Daly). Μουσικής (κιθάρας με τον Ν. Παναγιωτίδη, νέϋ με τον Χ.Λαμπράκη, θεωρίας δυτικής και παραδοσιακής μουσικής στο Ωδείο Αθηνών, μεσαιωνικής μουσικής, εθνομουσικολογίας, jazz αυτοσχεδιασμού στο Ecole de Musique de Poitiers, κρουστών και body percussion). Χορού και θεάτρου στο École International de Mimodrame Marcel Marceau.
Συνθέτει μουσική για θέατρο & ταινίες μικρού μήκους και από το 2013 έχει αναλάβει τη μουσική διδασκαλία σε φωνητικά σύνολα , παραδίδοντας
φωνητικά σεμινάρια (a cappella), συνθέτοντας και ενορχηστρώνοντας για φωνή σε μουσικές ομάδες διαφόρων ηλικιών και μουσικούς οργανισμούς διαφόρων χωρών (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Lab Music Εducation, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Σχολείο Παιχνιδιού, Αndancas Music Team, κ.α.).
Έχει λάβει μέρος σε διάφορα μουσικά και θεατρικά projects, σε σκηνές και συναυλιακούς χώρους της Ελλάδας και του εξωτερικού, έχει συμμετάσχει σε δισκογραφικές δουλειές (Χαϊνηδες & Μοde Plagal, Bodyterranean κ.α) και το 2013, διακρίθηκε στην 4η Ακρόαση Ερμηνευτών της Μικρής Άρκτου.
Ως μέλος του a capella σχήματος «Σανάδες» συμμετείχε σε συναυλίες σε μουσικές σκηνές και Φεστιβάλ, σε συνεργασία με την ομάδα beatbox των Word Of Mouth (Φεστιβάλ Αθηνών World Music,Υακίνθεια, Θέατρο Βράχων, Mέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.ά).


ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

O Βασίλης Παπούλιας είναι επαγγελματίας beatboxer με 25 χρόνια εμπειρία και δημιουργός του φορέα BEATBOX GREECE (www.beatboxgreece.com), της διαδραστικής πλατφόρμας για τους Έλληνες beatboxers. Υπεύθυνος σειράς σεμιναρίων για μικρούς και μεγάλους που θέλουν να γνωρίσουν τη τέχνη του human beatbox ως επισκέπτης ομιλητής σε μουσικές σχολές και οργανισμούς. Βασικός εισηγητής του σταθερού beatbox workshop τα τελευταία τρία χρόνια στα Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων και παραγωγός του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beatbox, έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις ενασχόλησης για όσα παιδιά και ενήλικους ενδιαφέρονται για την τέχνη του human beatbox στην Ελλάδα.
Είναι ιδρυτικό μέλος των WORD OF MOUTH, του πιο αναγνωρισμένου beatbox διδύμου στη χώρα μας. Με τις φωνητικές του δυνατότητες έχει ταξιδέψει και εμφανιστεί σε Ελλάδα και εξωτερικό σε σημαντικά συναυλιακά και όχι μόνο δρώμενα. Ξεχωρίζει η συνεργασία του με την Καμεράτα και η από κοινή τους εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2010, οι συναυλιακές του εμφανίσεις σε Βερολίνο, Νέα Υόρκη, Σόφια, Ελληνικό Φεστιβάλ, όπως και ότι έχει προλογίσει με την ομάδα του, συναυλίες των SNOOP DOGG (US), Lords of the Underground (US) στις εμφανίσεις τους στην Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί μουσικά με πληθώρα Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως Δήμητρα Γαλάνη, Imam Baildi, Νίκο Πορτοκάλογλου, Κρόταλα, Ματούλα Ζαμάνη, Εισβολέα, Σανάδες, κ.α. και είναι συν-δημιουργός του πρώτου beatbox LP στην Ελλάδα με τίτλο "I AM BEATBOX" το 2014.

POSTER

TECHNIS & ΒΕΝΕTeC (UCRC) Webinar: Naomi Hawkins 'Patents and genomic medicine' (19-03-2019)


TECHNIS & BENETeC (UCRC) Webinar

Naomi Hawkins (University of Exeter, UK)

“Patents and genomic medicine

Tuesday, 19 March 2019
14:00 Athens time

Announcement and Abstract

 

Ημερίδα: 'Η εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων στην Κοινωνική Έρευνα'

 

Το ΚΕΜΕ-ΠΚ σε συνεργασία με τα προγράμματα DEFORM και INTEGRITY (ΕΥ Β. Πετούση)

διοργανώνουν

Ημερίδα με Εργαστήριο στο θέμα
"Η εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων στην Κοινωνική Έρευνα".

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019
Αίθουσα Συγκλήτου, Πανεπιστημιούπολη Γάλλου, Ρέθυμνο

Aνακοίνωση-Πρόγραμμα