Ανακοίνωση από το Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών για τον εθελοντισμό

Το  ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Πανεπιστημίου Κρήτης και Το ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ SOS ΚΡΗΤΗΣ σας προσκαλούν στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για Eθελοντική Προσφορά Φοιτητών 

Συνεχίζουμε και φέτος, για δέκατη τέταρτη συνεχή χρονιά, το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, σε φορείς της πόλης του Ηρακλείου.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών παροτρύνει τους φοιτητές του Ιδρύματος να γίνουν ενεργά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και της πόλης που ζουν, με τη δημιουργία ομάδων εθελοντισμού. Στο πλαίσιο αυτό, συνεργάζεται με κρατικούς φορείς ή μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και παρέχει στους φοιτητές/τριες τη δυνατότητα να προσφέρουν τη βοήθειά τους στην κοινωνική προσαρμογή ευαίσθητων ομάδων.  Έτσι, ζητά απ’όσους φοιτητές/τριες ενδιαφέρονται, να πάρουν μέρος στις παρακάτω εθελοντικές προσπάθειες για αυτήν την περίοδο: Η Στέγη Ανηλίκων Αρρένων είναι ένας κρατικός φορέας και βρίσκεται στο Μασταμπά. Φιλοξενεί αγόρια, των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον έχει κριθεί ακατάλληλο. Τα παιδιά, φοιτούν στην πρώτη και δεύτερη βαθμίδα της εκπαίδευσης σε σχολεία της περιοχής τους.

Το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ηρακλείου είναι επίσης κρατικός φορέας που βρίσκεται στον Πόρο. Φιλοξενεί κορίτσια με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες, που φοιτούν σε όλες τις βαθμίδες τις εκπαίδευσης, σε σχολεία της περιοχής τους.

 

Παρακαλούμε δείτε παρακάτω στο αρχείο που ακολουθεί την αναλυτική ανακοίνωση.