Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο ZHENGZHOU της Κίνας υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας στον Τομέα της Εκπαίδευσης και της Έρευνας την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017, στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου.

 

Ένα ακόμα βήμα εξωστρέφειας και διεθνοποίησης του Πανεπιστήμιου Κρήτης πραγματοποιήθηκε με την επισφράγιση της συνεργασίας του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος του νησιού με το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Κίνας το Πανεπιστήμιο Zhengzhou, το οποίο διαθέτει 46 σχολές και 72.000 φοιτητές.

Αντιπροσωπεία έξι πανεπιστημιακών (με επικεφαλής τον αντιπρύτανη του Κινέζικου Πανεπιστημίου μαζί με έξι κοσμήτορες Σχολών του ίδιου Πανεπιστήμιου) συναντήθηκαν χθες το πρωί με τις Αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης για την υπογραφή του Memorandum συνεργασίας και την ανάπτυξη/οργάνωση ανταλλαγών, ερευνητικών και ακαδημαϊκών δράσεων ανάμεσα στα δύο Πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο έχει πενταετή διάρκεια, θα πραγματοποιούνται συνεργασίες και ανταλλαγές φοιτητών και καθηγητών, σε τομείς ενδιαφέροντος των δυο πλευρών όπως είναι η έρευνα, η επαγγελματική ανάπτυξη, οι υποδομές βιβλιοθηκών και άλλων ακαδημαϊκών υπηρεσιών που θα διευκολύνουν φοιτητές και εκπαιδευτικό προσωπικό στις σπουδές και στην ακαδημαϊκή καριέρα αντίστοιχα. Μια συνεργασία που όπως τονίστηκε αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη για το νησί της Κρήτης τόσο εκπαιδευτικά όσο οικονομικά και πολιτιστικά.

Παρών στη υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας ήταν  ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Κωνσταντίνος Σπανουδάκης, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Zhengzhou κ. Guohe Han,  η Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Ελένη Βασιλάκη, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, η Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας κ. Έφη Αβδελά, η Αντιπρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Ασπασία Χατζηδάκη, και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κ. Πέλλα Καλογιαννάκη

 

 

#Πρυτανικές Αρχές,#Σχολές & Τμήματα