Σεμινάρια: «Τέχνες και Άνθρωπος»

Εκ μέρους του Διευθυντή του Μουσείου Ιατρικής Κρήτης, Καθηγητή Ι. Μουζά, σας ανακοινώνουμε ότι το Μουσείο Ιατρικής Κρήτης στο πλαίσιο του προπτυχιακού μαθήματος της Ιατρικής Σχολής /Ιατρική και Επιστήμες του Ανθρώπου/ (/Medical Humanities/) διοργανώνει κύκλο έξι σεμιναρίων με θέμα «Τέχνες και Άνθρωπος» (Επιστημονικός Υπεύθυνος: Διευθυντής Μουσείου Ιατρικής Κρήτης, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Ι. Μουζάς).
Τα σεμινάρια βασίζονται στη διαθεματική σύνδεση της Ιατρικής με τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες. Σε αυτό το πλαίσιο οι εισηγητές των μαθημάτων προέρχονται από διαφορετικούς χώρους έρευνας. Με αφορμή ένα κείμενο οι ομιλητές παρουσιάζουν διεπιστημονικά θέματα από τη φιλοσοφία, τη βιολογία, τις νευροεπιστήμες, τη γλωσσολογία και τη λογοτεχνία. Μετά το τέλος της ομιλίας ακολουθεί ελεύθερη συζήτηση με το κοινό.
Στον κύκλο σεμιναρίων που θα διεξαχθεί κατά το χρονικό διάστημα *05.04.19- 17.05.19* προγραμματίζεται να συμμετάσχουν οι ακόλουθοι ομιλητές:
Κωνσταντίνος Ανδρουλιδάκης, Καθηγητής Φιλοσοφίας Παν/μίου Κρήτης,
Κίτσος Λούης, Καθηγητής Βιολογίας Παν/μίου Κρήτης,
Παναγιώτης Μήτσιας, Καθηγητής Ιατρικής Παν/μίου Κρήτης, Διευθυντής Νευρολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ,
Ιωάννης Μουζάς, Καθηγητής Ιατρικής, Διευθυντής Μουσείου Ιατρικής
Αλέξης Καλοκαιρινός, Καθηγητής Γλωσσολογίας


To πρώτο σεμινάριο του κύκλου με ομιλητή τον Καθηγητή Φιλοσοφίας Κωνσταντίνο Ανδρουλιδάκη και με θέμα «Η ελευθερία του ανθρώπου – Αυταπάτη ή πραγματικότητα;» θα διεξαχθεί την Παρασκευή 05.04.19 στην
Αίθουσα Καρούζου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (17.00-18.45).*

Αναλυτικό πρόγραμμα για τα υπόλοιπα σεμινάρια θα σταλεί τις επόμενες μέρες.
Τα σεμινάρια είναι ανοικτά και προσφέρονται δωρεάν εκτός από τους φοιτητές της Ιατρικής και σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης καθώς και στο ευρύτερο κοινό. Σε όσους συμμετάσχουν σε όλα τα μαθήματα θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Για την άρτια διοργάνωση των σεμιναρίων, παρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: vkampou@yahoo.gr μέχρι τις _04/04/19.
Πληροφορίες: Βασιλική Καμπουρέλλη Μουσείο Ιατρικής Κρήτης, τηλ.: 2810-394680, e-mail: vkampou@yahoo.gr

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΘΛΟΥ


Στο πλαίσιο της επίσκεψης της ομάδος Triathlon Club του University of East Anglia στην πόλη του Ηρακλείου, το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο διοργανώνει προς τιμή τους αγώνα διάθλου με ανοικτή συμμετοχή της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ημέρα αγώνα: Παρασκευή 05 Απριλίου 2019

Χώρος αγώνα: Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, Πανεπιστημιούπολη Βουτών

Αθλήματα διάθλου: 200μ κολύμβηση στην πισίνα του Γυμναστηρίου,

2000μ τρέξιμο εξωτερικά του Γυμναστηρίου.

 

Ώρα εκκίνησης: 09:30πμ

Εγγραφές στον αγώνα: unisport@admin.uoc.gr έως την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019


Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα.