Εργαστήρι για παιδιά: δεινόσαυροι …στο κουτί!

δεινόσαυροι …στο κουτί!

εργαστήρι για παιδιά Α΄έως Γ΄Δημοτικού
στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης

 

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης αναγνωρίζοντας το πόσο δημοφιλείς είναι οι δεινόσαυροι στους μικρούς του φίλους επαναφέρει ένα εργαστήρι γι’ αυτούς μέσα στον χειμώνα με ενδεικτικό κόστος συμμετοχής!
Θέλετε να μάθετε πώς βρέθηκαν οι δεινόσαυροι πάνω στη Γη; Πώς αναπτύχθηκαν και πώς ήταν τότε το περιβάλλον; Πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε τον T-Rex από τον Στεγόσαυρο; Οι δεινόσαυροι μοιάζουν με τα σημερινά ζώα; Υπάρχουν σήμερα δεινόσαυροι; Είναι τα προπλάσματα της έκθεσης «Δεινόσαυροι extreme» του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης οι πρώτοι και οι τελευταίοι δεινόσαυροι που περπάτησαν στο νησί; Μήπως συνεχίζουν να υπάρχουν ανάμεσά μας;  

Ελάτε να αναζητήσουμε παρέα τα ίχνη των σημερινών δεινόσαυρων στις εκθέσεις του Μουσείου, να παίξουμε και να κάνουμε κατασκευές!

 

Συναντήσεις: 4
Σάββατο 31 Οκτωβρίου
Σάββατο 7 Νοεμβρίου
Σάββατο 14 Νοεμβρίου
Σάββατο 21 Νοεμβρίου

 

Ώρα: 11:00 – 12:30
Κόστος συμμετοχής
: 50

Πληροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής: 2810-393630

 

Poster

Διάλεξη: “Μυθογραφία και αρχαιολογική σκαπάνη: η περίπτωση της Ευλιμένης και του Λεύκιππου”

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ
Τομέας Κλασικών Σπουδών

Διαδικτυακές συναντήσεις διδασκόντων
του Τομέα Κλασικών Σπουδών

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020, ώρα 12:00

Εύα Αστυρακάκη

“Μυθογραφία και αρχαιολογική σκαπάνη:
η περίπτωση της Ευλιμένης και του Λεύκιππου”

Για να παρακολουθήσετε τη διάλεξη, χρειάζεται εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://zoom.us/meeting/register/tJYpduiqrjssGNSSw6U0fCgFJLyilG9-2Skh

Το συνολικό πρόγραμμα των διαλέξεων βρίσκεται στον σύνδεσμο:
http://www.philology.uoc.gr/uploads/TKS_Program_2020_B.pdf 

Διεθνές συνέδριο: Ηistorical change in the ancient Aegean

Στη μακρόχρονη ακαδημαϊκή του πορεία ο καθηγητής J. K. Davies συνέβαλε καθοριστικά στη μελέτη της αρχαϊκής, της κλασικής και ελληνιστικής περιόδου. Η συμβολή του ξεχωρίζει όχι μόνο εξαιτίας του ιδιαίτερα εκτενούς χρονικού της εύρους, αλλά και για τη θεματική της ποικιλία. Οι συμβολές του στη μελέτη της κοινωνικής και οικονομικής ιστορίας, της ιστορίας των θεσμών, της ιστορίας της πολιτικής, της κρατικής διαμόρφωσης  και του πολέμου, της θρησκευτικής και πολιτισμικής ιστορίας, και της επιγραφικής είναι αναμφισβήτητα μείζονος σημασίας.

Προκειμένου να τιμήσουν τον καθηγητή Davies για τη συμβολή του στη μελέτη της αρχαίας Ελληνικής ιστορίας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών συνδιοργανώνουν ένα διεθνές συνέδριο που επενδύει στο έργο του Davies, προκειμένου να διερευνηθεί ένα μείζον ζήτημα της αρχαίας Ελληνικής ιστορίας: αυτό της ιστορικής αλλαγής στις πολυσχιδείς εκφάνσεις της. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές καλούνται να εξετάσουν ποικίλες μορφές ιστορικών μεταβολών (πολιτικών, στρατιωτικών, νομικών, θεσμικών, κοινωνικών, οικονομικών, θρησκευτικών, ταυτοτικών), τις περιοδολογήσεις και τα αφηγήματα που σχετίζονται με τις παραπάνω μεταβολές, τις μεταβολές στη φύση των πηγών μας και στο πώς αυτές αποτυπώνουν ή αντικατοπτρίζουν  την ιστορική αλλαγή.

Το συνέδριο θα λάβει χώρα μεταξύ 16-18 Οκτωβρίου 2020 και θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας Zoom.
Όποιοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το συνέδριο θα πρέπει να κάνουν μια σύντομη εγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_AE6yxi3ORYezHosvYyT7lg

Για περισσότερες πληροφορίες, το πρόγραμμα και τις περιλήψεις των ομιλιών, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου: https://historicalchange.ims.forth.gr/

Πένθος και ομηρική ποίηση: πρόσληψη και σημασία για τους σημερινούς Έλληνες

Σεμινάριο Νέων Ερευνητών: Β. Κονδυλάκη

«Πένθος και ομηρική ποίηση: πρόσληψη και σημασία για τους σημερινούς Έλληνες».

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, 17:30

Zoom Meeting. Διοργάνωση: ΚΕΜΕ-ΠΚ


Στα Σεμινάρια Νέων Ερευνητών του ΚΕΜΕ-ΠΚ νέοι ερευνητές παρουσιάζουν το τρέχον ερευνητικό τους έργο, δίνοντας έμφαση στις μεθόδους έρευνας και τις τεχνικές ανάλυσης. Στόχος των σεμιναρίων είναι να προσφέρουν στους νέους ερευνητές τη δυνατότητα της εξοικείωσης με ποικίλες προσεγγίσεις στην εμπειρική έρευνα, να βελτιώσουν τις αναλυτικές τους δεξιότητες και να απαντήσουν στα φιλοσοφικά ή και πρακτικά ζητήματα που ανακύπτουν στην πορεία της έρευνάς τους, μέσω του διαλόγου με έμπειρους ερευνητές και της δικτύωσης με συναδέλφους τους.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom, πατώντας την ημέρα και ώρα της εκδήλωσης στον σύνδεσμο: 
https://zoom.us/j/93837018658

 

Ο ρόλος του ποιητή στο λυρικό δράμα της αρχαϊκής και κλασικής περιόδου

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ
Τομέας
 Κλασικών Σπουδών

Διαδικτυακές συναντήσεις διδασκόντων
του Τομέα Κλασικών Σπουδών

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020, 12.00-13.30

Λουκία Αθανασάκη

Ο ρόλος του ποιητή στο λυρικό δράμα

της αρχαϊκής και κλασικής περιόδου


Για να
παρακολουθήσετε τη διάλεξη, χρειάζεται εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://zoom.us/meeting/register/tJYpduiqrjssGNSSw6U0fCgFJLyilG9-2Skh

Το συνολικό πρόγραμμα των διαλέξεων βρίσκεται στον σύνδεσμο:
http://www.philology.uoc.gr/uploads/TKS_Program_2020_B.pdf 

Second Scientific Conference PANACEA on ‘Atmospheric Composition and Climate Change’ (web conferencing)

The Second Scientific Conference PANACEA on ‘Atmospheric Composition and Climate Change’ (web conferencing) is organized in the frame of the Greek infrastructure PANhellenic infrastructure for Atmospheric Composition and climatE chAnge (PANACEA) from 29th of September to 1st of October 2020, via zoom and the discussion of posters via slack.

PANACEA is the only integrated Research Infrastructure (RI) for atmospheric composition and climate change in Greece (http://panacea-ri.gr).

We are glad to invite you to participate to this Conference.

To provide you with the zoom and slack connection details please register through the web site or e-mail to panacea@chemistry.uoc.gr providing your full details, name, position, address, e-mail