Βιωματικό Σεμινάριο για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Διεξαγωγή
Ημερ/νίες 06/03/2020
Τοποθεσία Ρέθυμνο, Ρέθυμνο

 Ο Δήμος Ρεθύμνης και το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, θα πραγματοποιήσει βιωματικό σεμινάριο, το οποίο θα απευθύνεται σε φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το σεμινάριο, διάρκειας περίπου 4 ωρών, αποτελείται από:

α. θεωρητικό μέρος, στο οποίο θα παρουσιαστούν συνοπτικά οι μορφές της βίας, το ψυχολογικό προφίλ του θύματος και του θύτη, φεμινιστικές  προσεγγίσεις καθώς και η  ελληνική νομοθεσία για τη βία  κατά των γυναικών, και

β. βιωματικό μέρος  σχετικό με την παραπάνω θεματολογία.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών, λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου, είναι περιορισμένος (περίπου 20-25 άτομα). Σε περίπτωση που υπάρχει μεγάλος αριθμός συμμετοχών, υπάρχει η δυνατότητα να επαναληφθεί σε δεύτερο χρόνο.

Το σεμινάριο, λόγω του αντικειμένου,  αρχικά απευθύνεται σε φοιτητές/τριες  από τα τμήματα Κοινωνιολογίας & Ψυχολογίας, αλλά θα μπορούσαν να συμμετέχουν και από οποιοδήποτε άλλο Τμήμα.

    Η πραγματοποίηση του σεμιναρίου θα γίνει την Παρασκευή 6 Μαρτίου, ώρες 10-14 σε αίθουσα του Κέντρου Νέων στην οδό Γερακάρη 24.

 

 Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: 2831056607 κ. Φουρναράκη.