Μουσικοκινητικό εργαστήρι «Μουσική σπουδή των ζώων!»

Διεξαγωγή
Ημερ/νίες 11/11/2020
Τοποθεσία Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Ηράκλειο

Λόγω των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας θα παραμείνει κλειστό για το διάστημα από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 

 

«Μουσική σπουδή των ζώων!»
στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης

το μουσικοκινητικό εργαστήρι επανέρχεται!


Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης καλωσορίζει για πρώτη φορά φέτος, αλλά 3η συνεχή χρονιά, το πολυαγαπημένο μουσικοκινητικό εργαστήρι «Μουσική σπουδή των ζώων!» της Σταυρούλας Χριστοδουλοπούλου! Τα παιδιά αναπτύσσουν τις ικανότητές τους μέσα από ένα πρόγραμμα που βασίζεται στις θεωρίες των δασκάλων του μουσικού παιχνιδιού, τις τεχνικές των Orff, Kodaly και Dalcroze, σε συνδυασμό με τη διδασκαλία των αρχών της παραδοσιακής και της κλασικής μουσικής.

«Μουσική σπουδή των ζώων!»

                                                                        Αυστηρώς για εκπαιδευόμενους μουσικο-ερευνητές!
Ή, αλλιώς, πώς η εξέλιξη των ειδών γίνεται τραγούδι;

 

Τα παιδιά θα περιηγηθούν, με τη βοήθεια της μουσειοπαδαγωγού, στο Μουσείο και θα ανακαλύψουν το φίδι, τον βάτραχο, την πάπια, τη νυχτερίδα, τη νυφίτσα και άλλα ζώα και μαζί τους θα στήσουν έναν τραγουδοχορό! Οι εκπαιδευόμενοι μουσικο-ερευνητές τραγουδώντας και παράγοντας μουσική με κυριότερο όργανο το ίδιο τους το σώμα μαθαίνουν τις 4 μεγάλες οικογένειες των ζώων, την εξέλιξη των ειδών, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και τις εντάσσουν στο τραγούδι τους. Βοηθοί τους σε αυτό το ταξίδι θα είναι κάποιοι μαγικοί χρωματιστοί σωλήνες που άλλοτε θα δουλεύουν σαν κυάλια και άλλοτε σαν μουσικά όργανα. Μια θα είναι εργαλεία ερευνητών της φύσης και μια όργανα μουσικών.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

 

Αριθμός συναντήσεων: 4
Τετάρτη 11 Νοεμβρίου
Τετάρτη 18 Νοεμβρίου
Τετάρτη 25 Νοεμβρίου
Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου

 

Ηλικία παιδιών: 3-4,5 ετών
Ώρα: 18:00

Κόστος συμμετοχής: 50€

 

Πληροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής: 699 233 7927

 (67)
 (72)
 (71)
 (69)
 (74)
 (77)
 (75)