Απολογιστικό Δελτίο Τύπου | Η Διατριβή μου σε 3 λεπτά – 3ΜΤ


Την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022, στο κατάμεστο Επιμελητήριο Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε η τελική φάση αξιολόγησης του διαγωνισμού «Η  Διατριβή μου σε 3 λεπτά- 3 Minute Thesis » που διοργανώθηκε για δεύτερη φορά στην Ελλάδα από το Πανεπιστήμιο  Κρήτης.


Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τις υπηρεσίες βίντεο του Πανεπιστημίου Κρήτης και μπορείτε να την παρακoλουθήσετε εδώ

Σχετικά Αρχεία

 

 

Βιογραφικά διαγωνιζόμενων

Αγρυμάκις Εμμανουήλ

Σαν ένας νέος νευροεπιστήμονας, ο Μανώλης είναι αφοσιωμένος στην κατανόηση των μοριακών μηχανισμών που διαμορφώνουν τη δομή και τη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Έλαβε το βασικό πτυχίο στη Βιολογία και το μεταπτυχιακό του στις Νευροεπιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, συνδυάζοντας επιτυχώς τις σπουδές του με το ενδιαφέρον του στον τομέα της μοριακής νευροεπιστήμης. Ακολουθώντας τον ενθουσιασμό του για τις περίπλοκες εσωτερικές λειτουργίες του εγκεφάλου, ο Μανώλης πρόσφατα ξεκίνησε το διδακτορικό του στο εργαστηρίου Μοριακής και Κυτταρικής Νευροεπιστήμης της Δρ. Μαρίνας Βιδάκη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και του IMBB-ITE, με στόχο να προωθήσει περαιτέρω την ακαδημαϊκή και ερευνητική του καριέρα.

Κολλινιάτη Ουρανία

Η Ουρανία είναι Μοριακή Βιολόγος και εργάζεται ως Ερευνήτρια στο Εργαστήριο Κλινικής Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μετά την ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών της στο τμήμα Βιολογίας, η Ουρανία παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Μοριακή Βάση των Νοσημάτων του Ανθρώπου” στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης από το οποίο αποφοίτησε το 2018. Στα πλαίσια των σπουδών της έχει εργαστεί σε πολλά διαφορετικά ερευνητικά προγράμματα, εκπαιδεύοντας φοιτητές και βελτιώνοντας τις ερευνητικές της δεξιότητες. Προσεχώς θα ολοκληρώσει τη διδακτορική της διατριβή την οποία εκπονεί στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και στην οποία διερευνά τους ανοσολογικούς μηχανισμούς άμυνας των μακροφάγων έναντι παθογόνων μικροοργανισμών κατά τα αρχικά στάδια της ζωής.

Κορκίδης Γιώργος

Ο Γιώργος Κορκίδης έλαβε το πτυχίο του στη Φυσικής από το Πανεπιστήμιο Κρήτης το 2018 και το μεταπτυχιακό του δίπλωμα “Προχωρημένης Φυσικής” το 2020. Από τον Φεβρουάριο του 2020 συνεχίζει να ερευνά και να μαθαίνει σαν υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Φυσικής. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα βρίσκονται στην αστροφυσική και την κοσμολογία. Πιο συγκεκριμένα, προσπαθεί να κατανοήσει το πως κατασκευάζονται οι ομάδες και τα σμήνη των γαλαξιών που αποτελούν τις επονομαζόμενες "μεγάλες δομές" του σύμπαντος. Άμεσος ερευνητικός του στόχος να συνεισφέρει στην κατανόηση των μυστηρίων της σκοτεινής ενέργεια και της σκοτεινής ύλης.

Κουλουρίδη Ασημίνα

Η Ασημίνα είναι ειδικευόμενη ογκολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και μητέρα δύο κοριτσιών. Από φοιτήτρια, ασχολείται ενεργά με την έρευνα του καρκίνου. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό πανελλήνιων και διεθνών συνεδρίων με παρουσιάσεις ερευνητικών εργασιών. Τρείς εξ’ αυτών έλαβαν το 1ο βραβείο στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ογκολογίας, η τελευταία το 2021 η οποία αφορούσε αποτελέσματα της διδακτορικής διατριβής της. Είναι συνεργάτης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Χειρουργικής Παχέος Εντέρου, Ιατρικής Σχολής Θεσσαλίας και συγγραφέας εννέα εως τώρα επιστημονικών άρθρων σε διεθνή περιοδικά. Έχει λάβει υποτροφία από την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας και στοχεύει πλέον στην ολοκλήρωση της διατριβής καθώς και της ειδικότητας της με στόχο την περαιτέρω παραγωγή ερευνητικού και κλινικού έργου.

Κτένα Νίκη

Η Νίκη είναι νευροβιολόγος, με βασικό πτυχίο στη Βιολογία και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Νευροεπιστήμες από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έχει πραγματοποιήσει μετακινήσεις ως υπότροφος σε εργαστήρια στο Πανεπιστημιακό Κολέγιο Λονδίνου (Ηνωμένο Βασίλειο) και στο Πανεπιστήμιο της Λωζάνης (Ελβετία), προκειμένου να αποκτήσει νέες εργαστηριακές δεξιότητες και να βελτιώσει τη διδακτορική της έρευνα. Πρόσφατα, βραβεύτηκε με την υποτροφία του κληροδοτήματος Μανασσάκη για τη συγκεκριμένη δουλειά. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνει τη διδακτορική της διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, προσπαθώντας να ρίξει φως στο ρόλο της αυτοφαγίας στη μυελίνη του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος.

Μπόσβελη Άρτεμις

Η Άρτεμις είναι χημικός με κύρια επιστημονικά ενδιαφέροντα την οργανική σύνθεση και την φαρμακευτική χημεία. Μετά το πέρας των προπτυχιακών σπουδών, ασχολήθηκε με την χημεία υλικών κατά την διάρκεια του μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης. Αυτή την στιγμή είναι υποψήφια διδάκτορας του τμήματος χημείας στον τομέα της φωτοκατάλυσης. Πιο συγκεκριμένα, ασχολείται εκτενώς με την σύνθεση φαρμακευτικών ενώσεων, χρησιμοποιώντας βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον διαδικασίες. Η έως τώρα ερευνητική της εργασία έχει δημοσιευτεί σε υψηλού κύρους περιοδικά όπως JACS και Angewandte Chemie.

Μπουτάκογλου Νίκος

Ο Νίκος είναι κυτταρικός βιολόγος και δουλεύει ακούραστα για να ξεκλειδώσει τα μυστικά της πολυπλοκότητας των κυττάρων. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών και προπτυχιακών του χρόνων στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Νίκος συμμετείχε σε ερευνητικές εργασίες αιχμής σε θέματα κυτταρικής βιολογίας, ανοσολογίας και καρκίνου. Έτσι, απέκτησε σημαντική τεχνική και ερευνητική εμπειρία και παρουσίασε την εργασία του σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Ο Νίκος πραγματοποιεί την διδακτορική του διατριβή στο εργαστήριο Κυτταρικού Κύκλου και Διαίρεσης του τμήματος Βιολογίας, Πανεπιστημίου Κρήτης.

Παπαδάκη Μαρία Ευαγγελία

Η Μαρία-Ευαγγελία Παπαδάκη είναι διδακτορική Φοιτήτρια στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Απέκτησε το μεταπτυχιακό και το πτυχίο επιστημών της από το ίδιο τμήμα και είναι μέλος του Εργαστηρίου Πληροφοριακών Συστημάτων (ISL) του ΙΤΕ-ICS από το 2015. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εμπίπτουν στους τομείς του Semantic Web, των Linked Open Data, του Analytics και της 3D απεικόνισης, και έχει δημοσιεύσει 5 εργασίες σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά.

Παπαδοπούλου Μαρία Άννα

Η Μαριάννα ξεκινώντας τις σπουδές της στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να αγαπήσει την έρευνα. Ήδη από τα πρώτα χρόνια των σπουδών της, ξεχώρισε τη Νευροβιολογία, γι'αυτό και συνέχισε με την κατάκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Νευροεπιστήμες, αποκτώντας εξειδίκευση στο χώρο. Συνεπαρμένη από την έρευνα του ανθρώπινου εγκεφάλου και από το πόσο περίπλοκη μπορεί να γίνει, ιδιαίτερα λόγω νευροεκφυλιστικών ασθενειών, ακολούθησε το μορφωτικό της ταξίδι με τη διδακτορική της διατριβή στον τομέα της Νευροφαρμακολογίας. Σήμερα λοιπόν είναι υποψήφια διδάκτωρ στο εργαστήριο Αναγεννητικής Φαρμακολογίας στη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας.

Σκαλίδης Ραφαήλ

Ο Ραφαήλ Σκαλίδης έλαβε πτυχίο Φυσικής και το μεταπτυχιακό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Ο Ραφαήλ τελειώνει την διδακτορική του διατριβή στο ίδιο ίδρυμα. Η διατριβή του επικεντρώνεται στο ρόλο των μαγνητικών πεδίων στην αστρογέννεση. Πιο συγκεκριμένα, μελετάει νέες μεθόδους χαρακτηρισμού του μαγνητικού πεδίου του Γαλαξία μας. Το φθινόπωρο του 2019 έλαβε το βραβείο καλύτερου διδακτορικού φοιτητή από το Σύλλογο Φίλων ΙΤΕ. Το Νοέμβρη του 2022, ο Ραφαήλ θα συνεχίσει την έρευνά του σαν μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Καλτεκ και στο JPL εργαστήριο της ΝΑΣΑ.

Ψαρρού Μαρία

Η Μαρία Ψαρρού είναι υποψήφια Διδάκτορας στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης με επιβλέπουσα την καθηγήτρια Μαρία Βαμβακάκη και μέλος του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το Τμήμα Χημείας (2018), και πτυχίου από το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών (2016), του ΠΚ. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην σύνθεση και το χαρακτηρισμό φωτο-διασπώμενων γραμμικών συμπολυμερών, συζευγμένων συστημάτων πολυμερούς-φαρμάκου, πολυμερικών πλεγμάτων και πολυμερικών σωματιδίων/μικκυλίων για βιολογικές (μεταφορά φαρμάκων/γονιδίων, επούλωση δερματικών παθήσεων) και περιβαλλοντικές (ανακυκλώσιμα/διασπώμενα πλαστικά) εφαρμογές. Εξειδικεύεται σε σταδιακούς πολυμερισμούς και στην χημική τροποποίηση φυσικών πολυμερών και έχει μεγάλη εμπειρία στη σύνθεση πολυμερών με πολυμερισμούς διάνοιξης δακτυλίου και μεταφοράς ομάδας και σε πολυμερισμούς γαλακτώματος/αιωρήματος.
 (67)
Συγχρηματοδοτούμενα Έργα (92)
 (72)
 (93)
 (71)
 (69)
 (90)
 (89)
Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης (88)