ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Το Γραφείο Διασύνδεσης ευρίσκεται στον ίδιο χώρο με το γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας, Διεθνών Σχέσεων, Πρακτικής Άσκησης και Μεταπτυχιακών Σπουδών. Το γραφείο Διασύνδεσης ασχολείται με θέσεις εργασίας, μεταπτυχιακές σπουδές, σεμινάρια, υποτροφίες και επιχειρηματικότητα. Οτιδήποτε έρχεται στο γραφείο μας αναρτάται σε πέντε μεγάλους πίνακες ανακοινώσεων έξω από το χώρο του γραφείου. Επίσης έχει επικοινωνία με άλλα Γραφεία Διασύνδεσης άλλων Πανεπιστημίων εντός και εκτός Ελλάδος καθώς και με διάφορα άλλα Ιδρύματα Ιδιωτικά και Δημόσια. Οι θέσεις εργασίας από διάφορους επιχειρηματίες είναι το πρώτο του μέλημα.

Όσον αφορά το Ηράκλειο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από τους πίνακες ανακοινώσεων της Φοιτητικής Μέριμνας, του Τμήματος Ιατρικής και του γραφείου Δημοσίων Σχέσεων.

Τα τηλέφωνα είναι 28310 – 77901 και 28310 – 77726.

 

Τα e-mail είναι career@admin.uoc.gr και dafermoy@admin.uoc.gr

 

Οι ώρες υποδοχής τα προηγούμενα χρόνια ήταν 10.00π.μ. έως 1.00μ.μ. Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή. Τώρα οι ώρες εξυπηρέτησης είναι κάθε μέρα 9.00π.μ. έως 2.00μ.μ. Το ωράριο αυτό ουσιαστικά ισχύει από τον περασμένο Απρίλιο που επαναλειτούργησε το Γραφείο μετά από μία διακοπή ενάμιση χρόνου περίπου. Για όσους είναι μακριά μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε τηλεφωνικά ή με την προώθηση e-mails που τους αφορούν. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να εξυπηρετήσουμε τους φοιτητές μας.

 

Δράσεις Φοιτητικής Μέριμνας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Εστίες

Η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων που έχει, υλοποιεί σειρά δράσεων, οι οποίες βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης όλων των φοιτητών του Ιδρύματος και ιδιαιτέρως όσων φιλοξενούνται στις Φοιτητικές Κατοικίες.

Το Ίδρυμα διαθέτει ετησίως 1.6 εκατομμύρια ευρώ για τη σίτιση φοιτητών του. Η παροχή χορηγείται σύμφωνα με αδιάβλητα κοινωνικά κριτήρια. Χιλιάδες φοιτητές επωφελούνται από αυτή την παροχή στο Ρέθυμνο και το Ηράκλειο. Διαθέτει επίσης 233 δωμάτια, όπου στεγἀζονται περίπου 400 φοιτητές. Ο αριθμός αυτός είναι ανεπαρκής, αλλά η προοπτική ανάπτυξης νέων φοιτητικών κατοικιών είναι υπαρκτή και επιδιώκεται πάση δυνάμει. Το στεγαστικό πρόβλημα είναι υπαρκτό και επιτείνεται από την έλλειψη οικοδομικής δραστηριότητας τα πολλά τελευταία χρόνια, τις σύγχρονες μορφές ενοικίασης ακινήτων (AirBnB, HomeAway κτλ.), το οικιστικό πρόβλημα της πόλης του Ρεθύμνου, και την αθρόα εισαγωγή φοιτητών εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για τις σπουδές τους. Έτσι η Πρυτανεία με πρόσφατη δημόσια παρέμβασή της, για πρώτη φορά στα χρονικά, κάλεσε τους ιδιοκτήτες ακινήτων στο Ρέθυμνο σε αυτοσυγκράτηση. Παράλληλα το Πανεπιστήμιο για πρώτη φορά εντάχθηκε στο σύστημα του Δήμου Ρεθύμνης, όπου καταχωρίζονται διαθέσιμα προς ενοικίαση δωμάτια. Τα δωμάτια αυτά γίνονται αμέσως γνωστά στους φοιτητές από την ιστοσελίδα της Φοιτητικής Μέριμνας.

Παράλληλα προχωρούμε στην ουσιαστική βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών. Στη Φοιτητική Κατοικία ΞΕΝΙΑ έγιναν πρόσφατα σημαντικές επενδύσεις για τη στεγάνωση και αισθητική αναβάθμιση του κτηρίου, ανακαινίστηκε πλήρως η αίθουσα διαλέξεων και εγκαταστάθηκε φωτοβολταϊκό σύστημα, που πρακτικά μηδενίζει το ενεργειακό κόστος. Αυτές τις μέρες υλοποιείται νέο υδραυλικό έργο με στόχο την απρόσκοπτη και δωρεάν παροχή ζεστού νερού χρήσης. Σχεδιάζεται επίσης η αλλαγή της επίπλωσης στο εσωτερικό των δωματίων, προκειμένου τα δωμάτια να καταστούν πιο άνετα και πιο λειτουργικά. Τέλος, έχει ήδη εξασφαλιστεί η ένταξη του ΞΕΝΙΑ σε πρόγραμμα που διαχειρίζεται το ΙΝΕΔΙΒΙΜ για την εγκατάσταση σύγχρονου wi-fi.

Στη ΦΚ Γάλλου έγιναν πρόσφατα εξωραϊστικές παρεμβάσεις και αναβάθμιση του δικτύου υδροδότησης. Εντός του επομένου έτους οι συνθήκες διαβίωσης στη ΦΚ Γάλλου θα βελτιωθούν δραματικά, τόσο ως προς την ενεργειακή όσο και ως προς την αισθητική αναβάθμιση. Θα αντικατασταθούν όλα τα κουφώματα ώστε να συμμορφώνονται με τον ΚΕΝΑΚ, θα γίνει ολική εξωτερική τοιχοποιία και μόνωση του δώματος, θα αλλάξει και θα αναδιαταχθεί η επίπλωση των δωματίων, ώστε τα δωμάτια να γίνουν πιο λειτουργικά. Παράλληλα, μέχρι τα Χριστούγεννα θα εγκατασταθεί υπερσύγχρονο σύστημα wi-fi από πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Τέλος, η Διοίκηση του Π.Κ. βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, προκειμένου αυτό να αναλάβει τις ευθύνες του και να εξασφαλιστεί η επιμελημένη και τακτική καθαριότητα και συντήρηση της Φ.Κ. Γάλλου. Πιστεύουμε ότι αυτό θα αναβαθμίσει καίρια τις συνθήκες διαβίωσης στην εν λόγω Φ.Κ.

Στη ΦΚ Κνωσσού διατίθενται εξήντα δωμάτια. Το επόμενο διάστημα θα ανακαινιστούν σαράντα επιπλέον δωμάτια με σκοπό να είναι έτοιμα και να υποδεχθούν φοιτητές τον Σεπτέμβριο του 2019. Έτσι το ποσοστό ικανοποίησης αιτημάτων στέγασης στο Ηράκλειο θα ξεπεράσει το 90%. Λεωφορείο του Π.Κ. πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια μεταφέροντας δωρεάν φοιτητές από την Κνωσσό στις Βούτες και πίσω. Παράλληλα έχει εξασφαλιστεί η ένταξη της ΦΚ Κνωσσού σε πρόγραμμα του ΙΝΕΔΙΒΙΜ για την εγκατάσταση σύγχρονου wi-fi.

Το Π.Κ. έχει επίσης εξασφαλίσει πόρους ύψους 800.000€ υπέρ της φοιτητικής μέριμνας από πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, με τα οποία πρόκειται άμεσα να προσλάβει δύο ψυχολόγους για την ενίσχυση του Συμβουλευτικού Κέντρου, έναν κοινωνικό λειτουργό και έναν διοικητικό υπάλληλο. Παράλληλα, από το ίδιο πρόγραμμα, το Πανεπιστήμιο θα επιδοτήσει σε ποσοστό 50% την αστική μεταφορά με τα ΚΤΕΛ για πάνω από πεντακόσιους φοιτητές καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Η παροχή αυτή προστίθεται στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης, από το οποίο 120 φοιτητές εξασφάλισαν δωρεάν μεταφορά με το ΚΤΕΛ. Από το ίδιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ θα αποκτηθεί από την Βιβλιοθήκη κατάλληλο λογισμικό, που θα βοηθά φοιτητές με προβλήματα όρασης ως προς την ανάγνωση.

Τέλος, μετά από σύμφωνο συνεργασίας με την ομάδα μπάσκετ Cretan Kings παρέχεται δωρεάν σε ενδιαφερόμενους φοιτητές σημαντικός αριθμός εισιτηρίων για τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας. Μετά από παρόμοιο σύμφωνο με το Δήμο Ρεθύμνης παρέχεται έκπτωση 25% σε όλους τους φοιτητές για την εκμάθηση μουσικού οργάνου στο Ωδείο Ρεθύμνης.

Δηλώνουμε, τέλος, προς πάσα κατεύθυνση, ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα προστατεύσει με όλα τα μέσα που διαθέτει τα ζωτικά του συμφέροντα, τα οποία περιλαμβάνουν τη δυνατότητα των φοιτητών του για άνετη και έναντι λογικού κόστους διαμονή στον τόπο των σπουδών τους.

 

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ