ΚΕΛΚΙΠ | Πρώτο χειμερινό σχολείο με τίτλο «The Origins of Civilizations: The Cretan Perspective»

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους δράσεων του Κέντρου Ελληνικών και Κινεζικών Σπουδών (ΚΕΛΚΙΠ), το Πανεπιστήμιο Κρήτης, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών και το Southwest University της Κίνας και το ΚΕΛΚΙΠ, διοργάνωσε το πρώτο του χειμερινό σχολείο με τίτλο «The Origins of Civilizations: The Cretan Perspective» (18-27 Φεβρουαρίου).

Δέκα φοιτήτριες και φοιτητές ανθρωπιστικών σπουδών από την Κίνα, συνοδευόμενοι από τον γραμματέα του Κινεζικού ΚΕΛΚΙΠ, καθηγητή Wang Yong, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια πλούσια σειρά διαλέξεων για την εμφάνιση και την παρουσία διαφορετικών πολιτισμών στην Κρήτη καθώς και για τις πρώτες αρχαιοελληνικές φιλοσοφικές θεωρήσεις  της έννοιας του πολιτισμού, οι οποίες  περιλαμβάνουν τις σκέψεις του Πλάτωνα για μια ιδανική Κρητική πολιτεία. Επιπλέον, με ειδικά σχεδιασμένες εκδρομές, ξεναγήθηκαν σε  σημαντικά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και γνώρισαν  παραδοσιακές τεχνικές αγγειοπλαστικής και κτηνοτροφίας.

Τις εργασίες του χειμερινού σχολείου τίμησε με επίσκεψή του στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Xiao Qian.

 

Δείτε τα σχετικά video:

https://uoctransfer.ict.uoc.gr/f.php?h=3M7iu8buSnw9iLzUgRZqOO 📋

https://uoctransfer.ict.uoc.gr/f.php?h=3M7iu8buSnw9iLzUgRZqOO&p=1 📋

https://uoctransfer.ict.uoc.gr/f.php?h=3M7iu8buSnw9iLzUgRZqOO&d=1 📋

 (67)
Συγχρηματοδοτούμενα Έργα (92)
 (72)
 (93)
 (71)
 (69)
 (90)
 (89)
Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης (88)