ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΚ

Το 2020 βιώσαμε μαζί με όλο τον πλανήτη μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Συνεχίζουμε να ζούμε έτσι όπως κανείς μας δεν μπορούσε να φανταστεί  πέρυσι τέτοιες μέρες.  Όμως βλέπουμε πως η επιστήμη συντομότερα από  ποτέ δίνει ελπίδα.   Όπλο της ανθρωπότητας απέναντι στο νέο κορωνοϊό  τα εμβόλια που μόλις αρχίζουν να είναι διαθέσιμα.  Αυτό όμως δε σημαίνει ότι είμαστε πλέον ασφαλείς. Πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε με αποστάσεις, με μάσκες, χωρίς συναναστροφές  και συναθροίσεις για λίγο καιρό ακόμη.

Αυτές τις γιορτές θα δείξουμε την αγάπη μας προστατεύοντας τους δικούς μας, τους φίλους μας και τους συνανθρώπους μας αποφεύγοντας να τους εκθέτουμε σε κίνδυνο.  Μένοντας μακριά. Τα Χριστούγεννα που έρχονται θα θέλαμε να τα θυμόμαστε ως τα μοναδικά διαφορετικά στη ζωή μας.  Το 2021 θα είναι η χρονιά της μεγάλης νίκης της ανθρωπότητας.

Ευχόμαστε σε όλους υγεία και δύναμη. Στη σκέψη μας παραμένουν οι συνάνθρωποί μας που υποφέρουν αλλά και αυτοί που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή αυτές τις μέρες. Οι γιατροί μας, οι νοσηλευτές μας και όλο το προσωπικό που θα βρίσκεται στις επάλξεις του καθήκοντος. Ας κάνουμε όλοι το χρέος μας.

 

Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης

 

card