Λειτουργία Βιβλιοθήκης από 5/10/2020

Επέκταση ωραρίου λειτουργίας Βιβλιοθήκης

Από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου το ωράριο εξυπηρέτησης κοινού της Βιβλιοθήκης σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο διαμορφώνεται ως εξής:

Δευτέρα – Παρασκευή: 09:00 - 17:00

Σάββατο:  09:00 - 15:00Επαναφορά κανόνων δανεισμού (αριθμός τόμων - χρόνος δανεισμού)

Οι κανόνες δανεισμού όσον αφορά τον αριθμό βιβλίων και το χρόνο δανεισμού ανά κατηγορία χρηστών επαναφέρονται στα προβλεπόμενα από τον Κανονισμό Λειτουργίας της Βιβλιοθήκης.

Ο δανεισμός βιβλίων συνεχίζει να γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού, το οποίο ορίζεται από το προσωπικό αφού ο χρήστης αποστείλει σχετικό αίτημα μέσω ειδικής φόρμας.

 

Φωτοτυπίες – εκτυπώσεις

Παρέχεται η δυνατότητα φωτοτύπησης υλικού και εκτυπώσεων από τους χρήστες σε χώρο της εισόδου της Βιβλιοθήκης. Η παραγγελία των τόμων βιβλίων και περιοδικών από τα οποία χρειάζεται η φωτοτύπηση σελίδων γίνεται μέσω της φόρμας δανεισμού.

 

Τα αναγνωστήρια και οι κοινόχρηστοι χώροι της Βιβλιοθήκης παραμένουν κλειστά για το κοινό, λόγω της αδυναμίας απομόνωσής τους από τα βιβλιοστάσια. Δεν επιτρέπεται η παραμονή των χρηστών εντός του κτηρίου, παρά μόνο η επίσκεψή τους στον προθάλαμο της Βιβλιοθήκης για τον δανεισμό και την επιστροφή υλικού, καθώς και για φωτοτυπίες- εκτυπώσεις.

Οι χρήστες είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας  για την αποφυγή μετάδοσης του νέου κορονοϊού. Είναι  υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας και, σε περίπτωση  αναμονής, η τήρηση απόστασης ασφαλείας 2 μέτρων. Οι χρήστες οφείλουν σε κάθε περίπτωση να ακολουθούν τις σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις του προσωπικού.

Απολογισμός Πεπραγμένων Πρυτανείας ΠΚ 2016-2020

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας στις Πρυτανικές Εκλογές 2020

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Καταθέτουμε την υποψηφιότητά μας για τις επικείμενες πρυτανικές εκλογές με αίσθημα ευθύνης και χαράς. Επιθυμούμε να υπηρετήσουμε το Ίδρυμά μας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, από τις υψηλότερες θέσεις ευθύνης, με την αφοσίωση με την οποία το υπηρετήσαμε έως σήμερα από όλες τις θέσεις όπου βρεθήκαμε.

Η ευθύνη είναι μεγάλη, γιατί το Πανεπιστήμιό μας πρέπει να μείνει στο ύψος των επιδόσεών του και να τις ξεπεράσει. Όχι μόνο στους τομείς της έρευνας και της εκπαίδευσης, αλλά και στον τομέα της επαφής με την κοινωνία, που τώρα πιο πολύ από ποτέ μας έχει ανάγκη λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που προέκυψαν από την υγειονομική κρίση.

Η χαρά μας είναι μεγάλη, γιατί εκπονήσαμε ένα πρόγραμμα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, που μας ενθουσίασε και μας γέμισε ενέργεια για την πραγματοποίησή του: η πρωτοπορία στην έρευνα, το πάθος για την εκπαιδευτική διαδικασία, ο διεθνής προσανατολισμός, η σύνδεση της επιστήμης με την επιχειρηματικότητα, η συνέχιση των μεγάλων έργων που έχει ξεκινήσει η απερχόμενη πρυτανεία, το όραμα ενός πράσινου campus, η διάχυση της γνώσης και των διαφωτιστικών ιδεών στην κοινωνία, η αναζωογόνηση της Κοινότητάς μας, και άλλα που μπορείτε να διαβάσετε στο βιβλιαράκι, το οποίο σας στέλνουμε μαζί με αυτήν εδώ την επιστολή. Ελπίζουμε να ενθουσιαστείτε κι εσείς.

Και όλοι μαζί να φτιάξουμε το Πανεπιστήμιο για το οποίο θα είμαστε περήφανοι και περήφανες. Τιμώντας τις παραδόσεις της ισότητας, της αξιοκρατίας και της διαφάνειας με τις οποίες έχουμε θραφεί.

Παναγιώτης Τσακαλίδης, Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης

Αγγέλα Καστρινάκη, Καθηγήτρια στο Τμήμα Φιλολογίας, Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής

Δημήτρης Παπάζογλου, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών, Ιδρυματικά Υπεύθυνος της Πρακτικής Άσκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης, συντονιστής στη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ)

Ιωάννης Ρωμανός, Αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής, π. μέλος Κοσμητείας Ιατρικής Σχολής

Ανδρέας Φουντουλάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης

 

Παρακαλούμε δείτε παρακάτω στα αρχεία που ακολουθούν την αναλυτική ανακοίνωση και τις ιδέες και τις Δράσεις των υποψηφίων

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

 (67)
 (72)
 (71)
 (69)
 (74)
 (77)
 (75)