Εκδήλωση ονοματοδοσίας του κτιρίου του Τμήματος Βιολογίας του Π.Κ. σε κτίριο «ΦΩΤΗΣ ΚΑΦΑΤΟΣ»

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης τιμώντας τη μνήμη του Καθηγητή Φώτη Καφάτου πραγματοποίησε τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών, στο Ηράκλειο μια σεμνή τελετή για τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας με την ονοματοδοσία του κτιρίου του Τμήματος Βιολογίας, σε κτίριο «ΦΩΤΗΣ ΚΑΦΑΤΟΣ».

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Οδυσσέας – Ιωάννης  Λ. Ζώρας,  αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «Είναι εκδήλωση μνήμης και απόδοσης της οφειλόμενης τιμής στον κορυφαίο ερευνητή, στον αείμνηστο Φώτη Καφάτο».

Για  την ζωή, την σημαντικότητα του έργου και της προσφοράς του Φώτη Καφάτου μίλησαν, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής Ιωάννης Καρακάσης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Βιολογίας, καθηγητής Μιχάλης Παυλίδης και αναλυτικά η Αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Βιολογίας κα Δέσποινα Αλεξανδράκη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο  Περιφερειάρχης Κρήτης, κος  Σταύρος  Αρναουτάκης, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, κος Πέτρος Ινιωτάκης και φυσικά ο κος Μηνάς Καφάτος, αδελφός του αείμνηστου Φώτη Καφάτου,  καθώς και μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, φορέων και φοιτητών.

 

FOTO