Ημέρα καριέρας: Προετοιμασία για την συνέντευξη

Εκδήλωση συλλόγου μεταπτυχιακών/διδακτορικών Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021, 17:00

Ψήφισμα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης για το επικείμενο νομοσχέδιο για την ασφάλεια των Πανεπιστημίων

Παρακαλούμε δείτε το αρχείο που ακολουθεί.

Συγχαρητήρια ανακοίνωση Πρυτανείας ΠΚ για τον Καθηγητή Νεκτάριο Ταβερναράκη

Oι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στον Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Κρήτης και Πρόεδρο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), κ. Νεκτάριο Ταβερναράκη για την ομόφωνη επανεκλογή του στη θέση του Διευθυντή της Κεντρικής Διεύθυνσης και Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Ευχόμαστε να συνεχίσει με μεγαλύτερη δύναμη και επιτυχία το έργο του.

 

Από την Πρυτανεία του ΠΚ

 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του  Διευθυντή του  Ενυδρείου Κρήτης  - CRΕΤΑquarium, Μιχαήλ Παπαδάκη και συλλυπείται τους οικείους του.

Ο Μιχάλης  Παπαδάκης υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας Κρήτης (Ι.ΘΑ.ΒΙ.Κ.) στο οποίο διετέλεσε Διοικητικός και Οικονομικός Διευθυντής, Γραμματέας του Επιστημονικού Συμβουλίου και Υπεύθυνος Ανάπτυξης και Υποδομών του Κέντρου. Ήταν από τους πρωτεργάτες του σχεδιασμού, της υλοποίησης και της λειτουργίας του Ενυδρείου Κρήτης - CRΕΤΑquarium. Με το έργο του συνεισέφερε σημαντικά στην ενίσχυση και υποστήριξη της Θαλάσσιας Έρευνας στη χώρα μας.

 

Από την Πρυτανεία του ΠΚ

Ε.Ι.Φ-Π.Κ.- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΏΝ

Παρακαλούμε δείτε το δελτίο τύπου εδώ

 

Δωρεά ακινήτου από την Εταιρεία «Πλαστικά Κρήτης Α.Β.Ε.Ε.» προς το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020 και ώρα 20:30 μ.μ.

Κινηματογράφος «Χριστίνα» στον Άγιο Νικόλαο

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Πρυτανείας του ΠΚ για τη βράβευση της καθηγήτριας Τζελίνας Χαρλαύτη

 

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στην καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθύντρια του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, κ. Τζελίνα Χαρλαύτη  επικεφαλής του Κέντρου Ναυτιλιακής Ιστορίας, για τη βράβευσή της με το βραβείο "Ευκράτη 2019" για την προβολή της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Η βράβευσή της αυτή αποτελεί ξεχωριστή τιμή τόσο για την ίδια, όσο και για το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Συλλυπητήρια Ανακοίνωση από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης για τοv θάνατο του Μανώλη Παπαμαστοράκη

 

Με βαθύτατη θλίψη η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης πληροφορήθηκε το θάνατο του καθηγητή Μανώλη Παπαμαστοράκη.   Ο Μανώλης Παπαμαστοράκης  υπήρξε μια σπουδαία προσωπικότητα της επιστήμης και πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες ως Επισκέπτης Διδάσκων στο Ίδρυμα.

Η  Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Δελτίο Τύπου Πρυτανείας ΠΚ | Επιτρόπη Ισότητας των Φύλων του ΠΚ

Με απόφαση της Συγκλήτου (Τακτική Συνεδρία 434η/18-06-2020) και κατόπιν εισήγησης του Πρύτανη του Ιδρύματος,  καθηγητή Παναγιώτη Τσακαλίδη, συγκροτήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης  Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, ως όργανο συμβουλευτικό της Συγκλήτου και των Διοικήσεων των Σχολών και Τμημάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης για την προώθηση της ισότητας σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας και σε όλες τις διαδικασίες της ακαδημαϊκής ζωής, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4589/2019 (Φ.Ε.Κ. Α΄ 13/29.01.2019).

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης με βαθιά πίστη στη δημοκρατική αρχή της ισότητας των φύλων προχώρησε στη συγκρότηση της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων,  η οποία θα ενισχύσει την κουλτούρα της ισότιμης συμμετοχής όλων των μελών, ανεξαρτήτως φύλου,  στην ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική ζωή του Πανεπιστημίου, θα διασφαλίσει την ουσιαστική ισότητα στις εκπαιδευτικές, ερευνητικές και διοικητικές διαδικασίες, και θα συμβάλλει στην  πρόληψη και αντιμετώπιση των έμφυλων διακρίσεων και του σεξισμού, όπου αυτά σημειώνονται, εκπονώντας και εισηγούμενη, στα αρμόδια όργανα, προγράμματα και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα διακρίσεων, παρέχοντας υπηρεσίες διαμεσολάβησης και λογοδοσίας στις περιπτώσεις διακριτικής μεταχείρισης και προωθώντας την έρευνα στο πεδίο των αρμοδιοτήτων της, όπως καθορίζονται στο Νόμο  (άρθρο 33).

Η επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Πανεπιστημίου Κρήτης αποτελείται  από τα παρακάτω μέλη εκ των μελών της κοινότητάς του:

Αικατερίνη Δαλακούρα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας της Εκπαίδευσης και του Φύλου του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών, ως Πρόεδρος

Κυριακή Θερμού, Καθηγήτρια Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής, ως Αναπληρώτρια της Προέδρου

Ευαγγελία Παπαδάκη, μόνιμη Επίκουρη Καθηγήτρια Ηθικής Φιλοσοφίας και Βιοηθικής στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών

Ελένη Φουρναράκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεότερης Κοινωνικής Ιστορίας στο Τμήμα Κοινωνιολογίας

Όλγα Θεμελή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εγκληματολογικής Ψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας

Παναγιώτα Φατούρου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών

Ζαχαρούλα Κασσέρη, μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Ψυχολογίας

Αναστασία Διακάτου, μόνιμη διοικητική υπάλληλος στο Τμήμα Σχεδιασμού και Οργάνωσης της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Προγραμματισμού

Εύα Αναστασιάδη, τριτοετής φοιτήτρια στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών

 

Ιατρική Σχολή ΠΚ - Κοσμητεία / Συγχαρητήρια Επιστολή για τον Πρόεδρο του ΙΤΕ, καθηγητή Νεκτάριο Ταβερναράκη

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Συγχαίρουμε τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής κ. Νεκτάριο Ταβερναράκη, για την εκλογή του ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (European Institute of Innovation & Technology –EIT). Για άλλη μία φορά είμαστε υπερήφανοι που ο κ. Ταβερναράκης κοσμεί τη Σχολή μας.

Με την ευκαιρία, θέλουμε να εξάρουμε τη σπουδαιότητα της συνεργασίας ΙΤΕ και Πανεπιστημίου Κρήτης στην υψηλού επιπέδου έρευνα και στην καινοτομία, ταυτοτικά χαρακτηριστικά των δύο Ιδρυμάτων, τα οποία προσδίδουν συγκριτικό πλεονέκτημα στο ακαδημαϊκό οικοσύστημα της Κρήτης.

Καλοκαιρινά Εβδομαδιαία προγράμματα για παιδιά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καλοκαιρινά Εβδομαδιαία προγράμματα για παιδιά

στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης 


Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης  για τον μήνα Ιούλιο επιστρέφει και για τους μικρούς του φίλους! Τα εβδομαδιαία καλοκαιρινά προγράμματα του Μουσείου υλοποιούνται από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 15:00 πάντα υπό το βλέμμα των επιστημόνων και των μουσειοπαιδαγωγών του Μουσείου! Τα προγράμματα του Μουσείου προωθούν την επιστημονική γνώση μέσα από τη βιωματική –ανακαλυπτική- μάθηση και τα τελευταία χρόνια αποτελούν μία από τις πρώτες επιλογές απασχόλησης των παιδιών!

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ακολουθούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και οι χώροι του απολυμαίνονται μετά από κάθε χρήση. Τόσο η αίθουσα που πραγματοποιείται το πρόγραμμα, όσο και ο χώρος που γίνεται το διάλειμμα, και οι χώροι υγιεινής, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο από τα παιδιά και διαθέτουν φυσικό εξαερισμό. Τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις. Σε κάθε παιδί θα δοθεί ένας φάκελος με το υλικό της εβδομάδας, ωστόσο κάθε παιδί πρέπει να κρατάει από το σπίτι του μία μάσκα, ένα ζευγάρι γάντα, ένα μαξιλαράκι, το δεκατιανό του και ένα ελαφρύ γεύμα, ένα παγούρι για νερό, κα μία κασετίνα που να περιέχει χρώματα (ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους), ξύστρα, γόμα, ψαλίδι και κόλλα.

Κατά την είσοδο στο Μουσείο γονείς και παιδιά είναι υποχρεωτικό να φορούν μάσκα. 

Στις κρατήσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ø  Τιμή Συμμετοχής: 90 € ανά παιδί

Ø  Μέλη του Συλλόγου Φίλων του ΜΦΙΚ / Εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Κρήτης / αδέρφια / σε περίπτωση συμμετοχής σε παραπάνω από ένα πρόγραμμα: 80 € ανά παιδί

Απαιτείται αποπληρωμή του προγράμματος 1 εβδομάδα πριν από την έναρξή του. Σε περίπτωση ακύρωσης σε διάστημα λιγότερο των 4 ημερών θα παρακρατείται το 1/3 της συνολικής χρέωσης.

 

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με την υποδοχή του ΜΦΙΚ στο τηλέφωνο 2810 393630 από Δευτέρα έως Παρασκευή από 09:00 - 15:00

Αναλυτικά οι ενότητες και οι ημερομηνίες

 

A΄ έως και Γ΄ τάξη Δημοτικού

«Δεινόσαυροι κι άλλα παράξενα πλάσματα»  

Πόσα μυστήρια ακόμη θα ανακαλύψουμε γι’ αυτά τα θηρία; Πολλά! Ξέρετε πόσα περίεργα χαρακτηριστικά έχει ο Θεριζινόσαυρος (Therizinosaurus cheloniformis), ο Αμαργάσαυρος (Amargasaurus cazaui) ή ο διάσημος T-Rex; Ξέρετε πώς ζήσανε, πώς κυριάρχησαν σ’ όλη τη Γη και πώς τελικά εξαφανίστηκαν όλοι αυτοί οι γίγαντες; Πραγματικό μυστήριο! Αφού τα ανακαλύψουμε όλα αυτά με ηλεκτρονικά, κινητικά και θεατρικά παιχνίδια, θα μασκαρευτούμε με Δεινοσαυροκαπέλα που θα τα φτιάξουμε μόνοι μας! Λέτε να τους μοιάσουμε;

 

Εβδομάδες υλοποίησης:

13 – 17 Ιουλίου

«Γινόμαστε Εντομολόγοι!»

Τί είναι όλος αυτός ο θόρυβος; Βζζζ, βζζζ, βζζζ!!!! Τί κάνουν όλα αυτά τα ζουζούνια γύρω μου; Με έχουν ζαλίσει! Μήπως με τσιμπήσουν χωρίς να το καταλάβω; Θα 'θελα πολύ να τα δω από κοντά με ένα μεγάλο φακό, να δω τα μάτια τους, τα φτερά τους, το κεντρί τους ... Σ' ένα βιντεάκι έχω δει κάτι καταπληκτικά έντομα και νομίζω ότι μπορώ να δοκιμάσω να γίνω ένας μικρός Εντομολόγος... Άλλωστε μάς είπαν από το Μουσείο ότι θα γνωρίσουμε κι έναν πραγματικό Εντομολόγο... Πώς να 'ναι άραγε;

 

Εβδομάδες υλοποίησης:

27 Ιουλίου – 31 Ιουλίου

 

 

Δ΄ έως και ΣΤ΄ τάξη Δημοτικού & Α΄ τάξη Γυμνασίου

«Κυνηγώντας το φως»

Υπάρχει κάτι πιο γρήγορο από το φως; Αυτά που βλέπουμε γύρω μας είναι πραγματικά ή μήπως είναι οφθαλμαπάτες; Βλέπουμε όπως και τα υπόλοιπα ζώα; Ελάτε στο μουσείο να μελετήσουμε το φως και τις ιδιότητές του και να ταξιδέψουμε σε άλλα «μήκη κύματος» μέσα από την έκθεση «Φωτεινά Μυστήρια»! Μαζί θα κάνουμε πειράματα και θα φτιάξουμε κατασκευές, όπως το κουτί με τις οφθαλμαπάτες, τα περίφημα θαυματοτρόπια, τον δίσκο του Νεύτωνα και τις πολυπρισματικές εικόνες!   

 

Εβδομάδα υλοποίησης:

20 – 24 Ιουλίου

Δελτίο Τύπου Τμήματος Φυσικής ΠΚ | Ολοκλήρωση Εξετάσεων Εαρινού Εξαμήνου στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ολοκλήρωση Εξετάσεων Εαρινού Εξαμήνου στο Τμήμα Φυσικής, Πανεπιστημίου Κρήτης

Το Τμήμα Φυσικής Π.Κ. ανακοινώνει το τέλος των εξετάσεων του Εαρινού Εξαμήνου 2019-2020, την Παρασκευή 3 Ιουλίου. Αποτελεί ορόσημο για την ολοκλήρωση της επίπονης προσπάθειας του Τμήματος να υλοποιήσει το διδακτικό και εξεταστικό έργο του Εαρινού Εξαμήνου χωρίς καμία έκπτωση στις παρεχόμενες γνώσεις και διαφυλάττοντας συνθήκες ισονομίας και αντικειμενικότητας στις εξετάσεις των φοιτητών και φοιτητριών του.

Τη δύσκολη περίοδο μετά τις 10 Μαρτίου, εφαρμόζοντας τους εκάστοτε κανόνες λειτουργίας και υγειονομικής ασφάλειας που καθόριζε η πολιτεία, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων, το Τμήμα Φυσικής χωρίς καθυστερήσεις υποκατέστησε τη διδασκαλία θεωρητικών μαθημάτων με εξ αποστάσεως διδασκαλία και, στη συνέχεια, ολοκλήρωσε με φυσική παρουσία τα εργαστήρια (25 Μαΐου έως 9 Ιουνίου) και τις εξετάσεις (15 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου). Για την εξ αποστάσεως διδασκαλία, το Τμήμα εγκατέστησε και λειτούργησε άμεσα, με ίδια μέσα, πλατφόρμα Σύγχρονης Τηλεκπαίδευσης που βασίζεται σε δωρεάν λογισμικό ανοικτού κώδικα.

Παρακαλώ δείτε παρακάτω στο αρχείο που ακολουθεί το αναλυτικό Δελτίο Τύπου

Οι συγκεντρώσεις του CO2 στην ατμόσφαιρα παρουσιάζουν νέες μέγιστες τιμές παρά τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας COVID-19

Παρακαλούμε δείτε το συννημένο δελτίο τύπου από το Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών του Τμήματος Χημείας με αφορμή την Ημέρα Περιβάλλοντος.

Επιμορφωτικό πρόγραμμα του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Π. Κ.

 «Κορωνοϊός (SARS-CoV-2)- Προφύλαξη και μέτρα πρόληψης σε  Τουριστικά Καταλύματα, Τουριστικά Γραφεία, Οδηγούς Τουριστικών Λεωφορείων, Ξεναγούς, Συνεδριακό Τουρισμό, Εστίαση»

Νέος Κύκλος- Περιφέρεια Πελοποννήσου

Oλοκλήρωση Α΄ φάσης διαγωνισμού του έργου Φοιτητικών Κατοικιών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Παρακαλούμε δείτε το συννημένο αρχείο.

Συνάντηση Εκπροσώπων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ. Α.Ε) με τον Αντιπρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας και Προσωπικού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Εκπροσώπων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ. Α.Ε)

 με τον Αντιπρύτανη  Φοιτητικής Μέριμνας και Προσωπικού

 του Πανεπιστημίου Κρήτης,

 Καθηγητή Κωνσταντίνο Σπανουδάκη

 

Συνάντηση  με τον Αντιπρύτανη Προσωπικού και Φοιτητικής Μέριμνας  του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητή Κωνσταντίνο Σπανουδάκη πραγματοποίησαν  σήμερα, Παρασκευή 29 Μαΐου 2020, στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο,  εκπρόσωποι του  Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ. Α.Ε.).

Συγκεκριμένα στην συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπρύτανης  Προσωπικού και Φοιτητικής Μέριμνας  του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Κωνσταντίνος Σπανουδάκης, ο κος Ευάγγελος Μαμαγκάκης, Διευθυντής Διαχείρισης Συγκοινωνιακών & Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης     (Ο.Α.Κ. Α.Ε.), ο κος Θεόδωρος Νίνος, Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ. Α.Ε.)  για  θέματα του Νομού Ρεθύμνου, ο κος Σπύρος Καλησπεράκης, Πρόεδρος Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Δυτικής Κρήτης (ΤΕΕ/ΤΔΚ) και ο κος Ιωάννης Σουφαλιδάκης, Νομικός Σύμβουλος του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι δυνατότητες και οι  προοπτικές συνεργασίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ.  Α.Ε.)

Από την Πρυτανεία του ΠΚ

Τελετή αναγόρευσης του καθηγητή John Kenyon Davies σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας

Τετάρτη 11 Μαρτίου, ώρα 12.00

Aμφιθέατρο Β΄ της Φιλοσοφικής Σχολής,

Πανεπιστημιούπολη Γάλλου, Ρέθυμνο

Περί φύσεως: Από τους “φυσιολόγους” της Ιωνίας στη σύγχρονη οικολογία

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 και ώρα 19:00

Φοιτητικό και Πολιτιστικό Κέντρο «Ξενία» του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ρέθυμνο

Δελτίο Τύπου: Ενημέρωση για την κατασκευή των φοιτητικών κατοικιών στο Π.Κ.

Δελτίο Τύπου Πρυτανείας Πανεπιστημίου Κρήτης

 

Σήμερα, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν σημαντική, θετική εξέλιξη στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του διαγωνισμού για την κατασκευή φοιτητικών κατοικιών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο υποδομής που έγινε ποτέ σε ελληνικό ΑΕΙ. Προβλέπει, με τη μορφή Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), την κατασκευή 3.000 φοιτητικών κατοικιών καθώς και την αποπεράτωση του Μεγάλου Αμφιθεάτρου στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου. Συγκεκριμένα προβλέπει την υλοποίηση συγκροτήματος 2.000 φοιτητικών κατοικιών στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο και 1.000 φοιτητικών κατοικιών στην Πανεπιστημιούπολη Ηρακλείου. 

Με τη λήξη της προθεσμίας σήμερα διαπιστώθηκε πως επτά (7) εταιρείες υπέβαλαν προσφορές εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης,  μετά την θετική αυτή εξέλιξη, θα προχωρήσει στην αξιολόγηση των προσφορών και θα προετοιμάσει τη δεύτερη, δεσμευτική φάση του διαγωνισμού. Ειδικότερα, στη δεύτερη φάση θα προβεί σε «ανταγωνιστικό διάλογο» με τους οικονομικούς φορείς που θα προκριθούν, από όπου θα προκύψει η τελική μορφή της διακήρυξης πριν την  υποβολή των δεσμευτικών προσφορών. 

Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι 30 χρόνια (3 χρόνια έργα κατασκευής και 27 χρόνια λειτουργία). Στην περίοδο αυτή ο ανάδοχος θα είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση, την καθαριότητα, τη φύλαξη και την ασφάλιση των κτηριακών εγκαταστάσεων.

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει υψηλής ποιότητας συνθήκες στέγασης προς  τους φοιτητές και τα υπόλοιπα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης απευθύνει ευχαριστίες στην Γενική Γραμματεία ΣΔΙΤ και Ιδιωτικών Επενδύσεων, την Περιφέρεια Κρήτης καθώς και τους σύμβουλους του έργου για την πολύτιμη συνδρομή τους.

 

Από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης

Δελτίο Τύπου για την εβδομάδα γνωριμίας του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών με μαθητές Λυκείων

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΩΝ 

 

Το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης στα πλαίσια ενημέρωσης των μαθητών Β και Γ Λυκείου σχετικά με θέματα σπουδών, έρευνας και επαγγελματικών προοπτικών στην περιοχή της Επιστήμης και της Μηχανικής των Υπολογιστών, διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία εβδομάδα ενημέρωσης στο κτίριο του Τμήματος, στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών, στο Ηράκλειο Κρήτης από την Δευτέρα 27/1/2020 έως και την Παρασκευή 31/1/2020. 

 

Η παρουσία συνολικά περίπου 1000 μαθητών της Β και Γ Λυκείου από τα παρακάτω Σχολεία και το ενδιαφέρον που επέδειξαν για την περιοχή της Επιστήμης και Μηχανικής των Υπολογιστών αποτέλεσε ιδιαίτερη χαρά για το Τμήμα.

Το Τμήμα θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους Μαθητές που συμμετείχαν, τους συνοδούς Εκπαιδευτικούς, τις Διευθύνσεις των Σχολείων, τα Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, τις Διευθύνσεις Β/μιας Εκπαίδευσης, τους Σχολικούς Συμβούλους Πληροφορικής αλλά και το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης που βοήθησαν στην πραγματοποίηση των επισκέψεων. Επίσης, το Τμήμα ευχαριστεί ιδιαίτερα την Φωτογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης (http://fopk.culture.uoc.gr) για την πολύτιμη βοήθειά τους στη λήψη και επεξεργασία φωτογραφιών και videos.

Το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών θα οργανώσει αντίστοιχες επισκέψεις και την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, συνεχίζοντας την ενημέρωση σχετικά με θέματα σπουδών, έρευνας και επαγγελματικών προοπτικών στην περιοχή της Επιστήμης και Μηχανικής των Υπολογιστών.

 

Web: http://www.csd.uoc.gr  

Twitter: https://twitter.com/UOC_CSD_News

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC7uE3QiMTQjkrpByB_Gnt6Q

LinkedIn: https://www.linkedin.com/groups/13502167

Facebook: https://www.facebook.com/CSDadmin

photo1

photo2

photo3

Δελτίο Τύπου: 17ος Αγώνας Δρόμου του Πανεπιστημίου Κρήτης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

17ος Αγώνας Δρόμου του Πανεπιστημίου Κρήτης

Με επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 17 Νοεμβρίου  2019 ο 17ος Αγώνας Δρόμου του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος συν-διοργανώθηκε από την Επιτροπή Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης  και τον Δήμο Ηρακλείου-ΔΟΠΑΦΜΑΗ. Η διαδρομή του αγώνα περνά από το κέντρο του Ηρακλείου με στόχο να υπενθυμίζει στους κατοίκους της πόλης ότι η άσκηση και ο αθλητισμός είναι πηγή ζωής. Με τον αγώνα δρόμου το Πανεπιστήμιο Κρήτης, συμμετέχει στο αθλητικό γίγνεσθαι της Πόλης μας μεταφέροντας το μήνυμα ότι αθλητισμός και πολιτισμός είναι αναπόσπαστα συστατικά της Εθνικής μας Παιδείας. Επίσης αποτίνει φόρο τιμής στα θύματα της εξέγερσης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που σηματοδότησε την επιστροφή της χώρας μας στην Δημοκρατία, υπενθυμίζοντας με τον τρόπο αυτό ότι το Ελληνικό Πανεπιστήμιο είναι θεματοφύλακας της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας του λόγου. 

 Τον αγώνα τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου κ. Λιονή Μαρία και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Συριγωνάκης Νικόλαος, οι οποίοι παρακολούθησαν τον αγώνα και έκαναν απονομές στους νικητές.

Ο ‘φτερωτός’ Εμμανουήλ Σηφάκης τερμάτισε πρώτος  στον 17ο αγώνα  δρόμου με χρόνο 42’ 08’’ και πρώτη γυναίκα η  Ειρήνη Πευκιανάκη με χρόνο 50’ 37’’. 

Τα αναλυτικά αποτελέσματα του 17ου Αγώνα Δρόμου του Πανεπιστημίου Κρήτης ανά ηλικιακή κατηγορία έχουν ως εξής:

 

Νικητές στη γενική κατάταξη του αγώνα

 

Θέση

Ονοματεπώνυμο

Χρόνος

1

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ  ΣΗΦΑΚΗΣ

42’:08’’

2

ΜΑΡΙΝΟΣ ΚΙΟΥΣΗΣ

45’:33’’

3

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ

45’:42’’

         

Κατηγορία 20 - 39 ετών άνδρες

Θέση

Ονοματεπώνυμο

Χρόνος

1

ΜΑΡΙΝΟΣ ΚΙΟΥΣΗΣ

45’:33’’

2

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ

45’:42’’

3

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ

46’35’’

 

 

 

Κατηγορία 40 - 49 ετών άνδρες

Θέση

Ονοματεπώνυμο

Χρόνος

1

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ  ΣΗΦΑΚΗΣ

42’:08’’

2

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗΣ 

46’:29’’ 

3

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΝΕΛΛΟΣ

 51’:19’’

         

 

Κατηγορία 50 - 59 ετών άνδρες

Θέση

Ονοματεπώνυμο

Χρόνος

1

ΓΙΩΡΓΟΣ  ΣΕΡΠΕΤΣΙΔΑΚΗΣ

49’49’’

2

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΙΤΖΕΣ 

57’00’’

3

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ 

59’16’’

         

 

Κατηγορία 60+ ετών άνδρες

Θέση

Ονοματεπώνυμο

Χρόνος

1

MARK FAIRFIELD 

55’:57’’ 

2

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΡΓΕΡΑΚΗΣ 

56’32’’

3

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ 

1:03’:39’’ 

         

 

Νικήτριες στη γενική κατάταξη του αγώνα

Θέση

Ονοματεπώνυμο

Χρόνος

1

ΕΙΡΗΝΗ ΠΕΥΚΙΑΝΑΚΗ

50’:37’’

2

ΓΕΩΡΓΙΑ ΦΡΑΓΚΙΑΔΗ

56’:49’’

3

ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΕΤΡΑΚΗ

1:02’:05’’

         

 

Κατηγορία  20 -49 ετών γυναίκες

 

Θέση

Ονοματεπώνυμο

Χρόνος

1

ΕΙΡΗΝΗ ΠΕΥΚΙΑΝΑΚΗ

50’:37’’

2

ΓΕΩΡΓΙΑ ΦΡΑΓΚΙΑΔΗ

56’:49’’

3

ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΕΤΡΑΚΗ

1:02’:05’’

         

Κατηγορία  50 + ετών  γυναίκες

Θέση

Ονοματεπώνυμο

Χρόνος

1

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΜΑΛΑΧΑ 

1:10’:25’’ 

2

ΕΙΡΗΝΗ ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗ 

1:18’:31’’ 

         

 

Κατηγορία εργαζομένων Πανεπιστημίου Κρήτης - Άνδρες

 

Θέση

Ονοματεπώνυμο

Χρόνος

1

ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ

54’:44’’

2

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ

1:06:58’’

3

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΤΣΑΝΗΣ

1:12’:06’’

4

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΡΙΚΑΛΙΤΗΣ

1:14’33’’ 

5

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

1:15’17’’ 

6

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

1:22’50’’ 

7

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΙΟΝΗΣ

1:25’33’’ 

         

Κατηγορία εργαζομένων Πανεπιστημίου Κρήτης - Γυναίκες

 

Θέση

Ονοματεπώνυμο

Χρόνος

1

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΥΒΑ

1:22:50’’

         

 

 

Στην συνέχεια  ακολούθησε ο αγώνας «Γύρος της Πανεπιστημιούπολης Βουτών» σε απόσταση 3 χιλιομέτρων.

Στον αγώνα συμμετείχαν  αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικιακής κατηγορίας.

 

Αποτελέσματα του Αγώνα δρόμου 3km ‘Γύρος Πανεπιστημιούπολης Βουτών’

Άνδρες

Θέση

Ονοματεπώνυμο

Χρόνος

1

ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

10’19’’

2

ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

10’25’’

3

ΖΕΡΒΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

11’29’’

                                                                              

Γυναίκες

Θέση

Ονοματεπώνυμο

Χρόνος

1

ΑΝΤΩΝΙΤΣΑ ΕΛΕΝΗ

15’38’’

2

ΡΟΚΑΚΑΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

16’08’’

3

ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ ΑΡΙΑ

16΄23’’

         

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους όσους συμβάλλουν στην επιτυχημένη διεξαγωγή του αγώνα και  συγκεκριμένα : 

Τους  συν-διοργανωτές του αγώνα, 

 • την Περιφέρεια Κρήτης, και 
 • τον Δήμο Ηρακλείου- Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η. 

Τους χορηγούς του αγώνα, 

 • την Αναπτυξιακή Εταιρεία Γέργερης Α.Ε." -  Νερό Ρούβας,
 • το Ζαχαροπλαστείο του Στέφανου Αντωνάκη.
 • τους φοιτητές και φοιτήτριες της ομάδος «Αντικρουστοί» του Πανεπιστημίου Κρήτης  που έδωσαν μουσικό ρυθμό στον τερματισμό του αγώνα

Τους άνδρες και γυναίκες που μεριμνούν για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα,

 • την Ελληνική Αστυνομία και το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου,
 • το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ηρακλείου,
 • το ΕΚΑΒ Ηρακλείου.
 • την εθελοντική ομάδα V- Strom Greek Riders Κρήτης,
 • την εταιρεία  Security Scorpion
 • τους εθελοντές και εθελόντριες του αγώνα.

 

Τα  Αθλητικά Σωματεία,

 • της Κρήτης που στηρίζουν τον αγώνα με την συμμετοχή των αθλητών τους και την προώθησή του τόσο εντός όσο και εκτός Κρήτης. και
 • όλους τους αθλητές και αθλήτριες και τους προπονητές τους που με την παρουσία τους έχουν πλέον καθιερώσει τον Αγώνα Δρόμου του Πανεπιστημίου Κρήτης ως ένα από τα σημαντικά γεγονότα μαζικής εκδήλωσης στην Πόλη μας.

 

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

 • και τους αθλητικούς συντάκτες του τοπικού τύπου που προβάλουν τον αγώνα και στηρίζουν με την ενημέρωση που παρέχουν όλες τις αθλητικές δραστηριότητες του Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

Τα αναλυτικά αποτελέσματα των αγώνων για κάθε ενδιαφερόμενο θα υπάρχουν στην ιστοσελίδα του αγώνα  http://unisport.uoc.gr

Βιβλιοπαρουσίαση συλλογής επετειακών ποιημάτων: «150 Χρόνια Αρκάδι. Ποιήματα»

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19:00

Ωδείο, Εμμανουήλ Βερνάδου 2, Ρέθυμνο

Πρόσκληση - Πρόγραμμα: Βιβλιοπαρουσίαση συλλογής επετειακών ποιημάτων: 150 Χρόνια Αρκάδι.- Ποιήματα

 

Πρόσκληση Βιβλιοπαρουσίαση συλλογής επετειακών ποιημάτων 

Φυλλάδιο Πανεπιστημίου Κρήτης

Φυλλάδιο Πανεπιστημίου Κρήτης

Μια προσφορά του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης στην ευρύτερη επιστημονική και παραγωγική κοινότητα

 

Το Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης απευθύνεται τα τελευταία χρόνια σε επαγγελματίες και επιστήμονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα που απαιτούν ειδικές μαθηματικές γνώσεις.

Η υπηρεσία αυτή παρέχεται δωρεάν και απευθύνεται κυρίως σε:

 • Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται τοπικά
 • Δημόσιες υπηρεσίες
 • Ερευνητές άλλων επιστημονικών πεδίων

Η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας έχει εμπλουτίσει σημαντικά τα γνωστικά εργαλεία του επιστήμονα, του μηχανικού, του επιχειρηματία. Ταυτόχρονα όλη αυτή η δύναμη γνώσης προϋποθέτει μεγαλύτερη πολυπλοκότητα στις αποφάσεις, πολλές φορές με ποσοτικά κριτήρια.

Το Τμήμα διαθέτει ικανό και έμπειρο προσωπικό σε πολλούς τομείς των Μαθηματικών και των Εφαρμογών τους. Ένα πρόβλημα που για μη μαθηματικούς μπορεί να είναι δυσνόητο και πρακτικά απροσπέλαστο, μπορεί να είναι απλούστερο για τα μέλη του Τμήματος, τα οποία πιθανόν να μπορέσουν να βρουν τη….. λύση.

Μέχρι στιγμής έχει παρασχεθεί μαθηματική βοήθεια σε τεχνικά γραφεία, σε χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις και σε ερευνητές άλλων Τμημάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Περισσότερες πληροφορίες: http://lysi.math.uoc.gr/

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Σπιναλόγκα

Το Εργαστήριο Ιστορίας της Ιατρικής και Ιατρικής Δεοντολογίας, του Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο πλαίσιο των δράσεων του για το Ακαδημαϊκό Έτος 2018-2019, είχε τη χαρά να οργανώσει την εκπαιδευτική εκδρομή στη Σπιναλόγκα των τελειόφοιτων του Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης (Ι.Φ.Ε.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.  

Η εκπαιδευτική εκδρομή έλαβε χώρα την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 και στόχο είχε την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Σπιναλόγκα σε μελλοντικούς επιστήμονες που θα δραστηριοποιηθούν στον ευρύτερο χώρο των ανθρωπιστικών επιστημών και του πολιτισμού. 

Οι 38 φοιτητές που συμμετείχαν, συνοδευόμενοι από τον Επίκ. Καθηγητή κ. Μιχάλη Σιάλαρο και από τα μέλη Ε.ΔΙ.Π κ.κ. Κατερίνα Δερμιτζάκη, Αναστασία Δοξανάκη, Ιωάννα Τηγάνη και Μιχάλη Φιλίππου, ξεναγήθηκαν από την Προϊσταμένη του Τμήματος  Βυζαντινών  και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων της Εφορείας Λασιθίου κα Γεωργία Μοσχόβη και τον εθνολόγο κ. Maurice Born.

Επίσης παρακολούθησαν το μάθημα με θέμα: «Η ιστορία της λέπρας και η θεραπεία της μέσα στον χρόνο» από την Αναπλ. Καθηγήτρια Ιστορίας της Ιατρικής και Δ/ντρια του Εργαστηρίου Ιστορίας της Ιατρικής και Ιατρικής Δεοντολογίας κα Μαριάννα Καραμάνου. Κατά την παραμονή τους στη Σπιναλόγκα, τους διανεμηθήκε το βιβλίο του Ελβετού φιλέλληνα οδοντιάτρου κ. Julien Grivel  με τίτλο: « Η νόσος του Χάνσεν στην Ελλάδα και στην Κρήτη κατά τον εικοστό αιώνα», μια ευγενική προσφορά της Βιβλιοθήκης «Μανώλης Φουντουλάκης» και της προέδρου της κας Μαρίνας Φουντουλάκη.  

φωτο

ΠΜΣ: 'Επιστήμες της Αγωγής, Κριτική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών'

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών για Εκπαιδευτικούς

στις "Επιστήμες της Αγωγής, την Κριτική Παιδαγωγική και την Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών"

Λήξη εγγραφών: 31/05/2019

poster

Διεθνές Συνέδριο «On shifting grounds – the study of archaeological practices in a changing world»

Το ερευνητικό δίκτυο COST-ARKWORK («Archaeological practices and knowledge work in the digital environment» www.arkwork.eu) σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνουν το Διεθνές Συνέδριο «On shifting grounds – the study of archaeological practices in a changing world», το οποίο θα διεξαχθεί στις 2-5 Οκτωβρίου 2019, στο Ρέθυμνο, στις εγκαταστάσεις της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης (2/10) και στο Σπίτι του Πολιτισμού στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου (3-5/10).

Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να υποβάλουν πρόταση για συμμετοχή στο Συνέδριο μέχρι την 1η Απριλίου 2019, ημερομηνία λήξης της υποβολής περιλήψεων.

Η γλώσσα του συνεδρίου είναι η αγγλική.

Περισσότερες πληροφορίες περιλαμβάνονται στα συνημμένα αρχεία: - CfP On shifting Grounds.pdf (πρόσκληση υποβολής προτάσεων [στα αγγλικά]) - Synedrio COST 2019.pdf (ενημερωτικό κείμενο για το COST, τη δράση COST-ARKWORK και το ίδιο το συνέδριο [στα ελληνικά]) καθώς και στην ιστοσελίδα του ARKWORK: https://www.arkwork.eu/activity/on-shifting-grounds/?fbclid=IwAR3feo7TYudpWYKPhnewLe76_CJ5Vs0fa46P9N8LNKK-nc-pcYj6-NBjiKs

Δείτε τα συνημμένα αρχεία που βρίσκονται στις παρακάτω υπερ-συνδέσεις: http://news.uoc.gr/news/2019/20-02/Synedrio.COST.2019.pdf http://news.uoc.gr/news/2019/20-02/CfP.On.Shifting.Grounds.pdf

 

Δελτίο Τύπου: «Επαυξημένη εμπειρία με νέα ψηφιακά συστήματα για τον εκπαιδευτικό τουρισμό στα Μουσεία»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και συγκεκριμένα το Κέντρο Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας της Εκπαίδευσης και του Διδασκαλικού Επαγγέλματος (ΚΕ.Μ.Ε.Ι.Ε.Δ.Ε.) με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον Καθηγητή κ. Αντώνη Χουρδάκη συμμετέχει ως δικαιούχος με το ερευνητικό έργο Ξ.Ε.Ν.Ι.Σ.Ε.ΟΥ.Μ. «Επαυξημένη εμπειρία με νέα ψηφιακά συστήματα για τον εκπαιδευτικό τουρισμό στα Μουσεία» στη δράση «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ». Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) (κωδικός έργου: T1ΕΔΚ-04930 -Κ.Α. 10081).

 

Το συγκεκριμένο ερευνητικό έργο αφορά την ανάπτυξη καινοτόμων ψηφιακών εφαρμογών με τη χρήση των νέων τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας και τις αρχές της σύγχρονης μουσειολογίας/ μουσειοπαιδαγωγικής στο Μουσείο της Εκπαίδευσης και στη Μουσειακή Συλλογή της Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η δράση αυτή στοχεύει στην ενεργητική συμμετοχή του/ της επισκέπτη/τριας σε χώρους πολιτισμού και στην ανάπτυξη και προώθηση του εκπαιδευτικού τουρισμού.

 

Ο/η επισκέπτης/ τρια, αξιοποιώντας τις καινοτόμες εφαρμογές, αναπτύσσει τη δημιουργική του/ της σκέψη, ενισχύει τη μουσειακή του/ της εμπειρία και μάθηση, μέσω της βιωματικής προσέγγισης και των ψηφιακών αφηγήσεων σχολικής ζωής που διεγείρουν το ενδιαφέρον του /της, και συμμετέχει ενεργητικά με σύγχρονα εργαλεία του web. Με αυτό τον τρόπο γίνεται συνδιαμορφωτής/ τρια της μουσειακής εμπειρίας και κουλτούρας, δημιουργώντας νέους δεσμούς με την εκπαιδευτική πολιτισμική κληρονομιά.

 

 

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΟΞΦΟΡΔΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΤΗΝ ΟΞΦΟΡΔΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

φώτο

 

Την πολυβραβευμένη παράσταση «Τι φάση?» σε κείμενα των φοιτητών της ομάδας και του Ματέϊ Βισνιέκ και σκηνοθεσία του Γ. Αντωνάκη, θα παρουσιάσει στην Οξφόρδη η Θεατρική Ομάδα Πανεπιστήμιου Κρήτης (ΘΟΠΚ Σχολές Ηρακλείου) σε συν-διοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και υπό την αιγίδα της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Την πρόσκληση στην Αγγλία έκανε ο Σύλλογος Ελλήνων φοιτητών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και η Θεατρική Ομάδα «ΠΡΑΞΗ» του ιδίου Πανεπιστημίου, που έχει και την ευθύνη της οργάνωσης εκεί.

Η παράσταση θα δοθεί το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018 στην Αίθουσα «Assembly Hall», Cheney School of Oxford στις 19:00 με υπέρτιτλους.

Δελτίο Τύπου: Επιτυχής ΑπόΔραση από το 1ο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών Κρήτης

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία τo 1ο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών Κρήτης: «Μαθηματικές ΑποΔράσεις» που οργάνωσαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης (Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών) σε συνεργασία με τα Παραρτήματα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας του Νομού Λασιθίου και Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης.

 

Το Θερινό Σχολείο παρακολούθησαν 64 παιδιά που τελείωσαν φέτος την ΣΤ’ Δημοτικού και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης. Μια μικρή απόδραση για τους “μικρούς μας φοιτητές” από την καλοκαιρινή ραστώνη και συνάμα ένα ταξίδι ανακάλυψης κάτι νέου και δημιουργικού που κράτησε δυστυχώς μόνο τρεις μέρες (4-5-6 Ιουλίου 2018). Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία και για τους μαθητές αλλά και για τους διδάσκοντες.

 

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

Ενεργειακή Εξοικονόμηση σε δημόσια Πανεπιστημιακά κτίρια με Κέντρα Δεδομένων (ΕΝΕΔΗ)

Τo Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) και το Πανεπιστήμιο Κύπρου εξασφάλισαν χρηματοδότηση συνολικού προϋπολογισμού 1.014.785 € από το πρόγραμμα συνεργασίας Interreg Ελλάδα-Κύπρος για τη διεξαγωγή ερευνητικού προγράμματος με ονομασία   “Ενεργειακή Εξοικονόμηση σε δημόσια Πανεπιστημιακά κτίρια με Κέντρα Δεδομένων” (ΕΝΕΔΗ). Ο στόχος του έργου είναι να μελετήσει και να εφαρμόσει μεθόδους μεγιστοποίησης ενεργειακής απόδοσης, έξυπνης διαχείρισης ενέργειας με κατάλληλη διαμόρφωση των φορτίων που δημιουργεί η λειτουργία των υπολογιστικών και αποθηκευτικών συστημάτων των κέντρων δεδομένων, καθώς και την μελέτη και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για τη παραγωγή μέρους της  αναγκαίας ηλεκτρικής ενέργειας. Το έργο προτείνει την εισαγωγή καινοτόμων τεχνολογιών με την εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) υποστηρίζοντας τη μετάβαση προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στον απαιτητικό τομέα των κέντρων δεδομένων για τις ανάγκες της εκπαίδευσης και έρευνας.

 Το πρόγραμμα ΕΝΕΔΗ ξεκίνησε την 1η Δεκεμβρίου 2017 και έχει διάρκεια 2 χρόνια. Από το Πανεπιστήμιο Κρήτης συμμετέχουν η Μονάδα Δικτύων και Επικοινωνιών του Κέντρου Υποδομών και Υπηρεσιών ΤΠΕ καθώς και το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών. Ο προϋπολογισμός για το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι 398.725 €.

 

Η ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα παγκόσμια χρησιμοποιεί μεγάλα κέντρα δεδομένων που αυξάνουν το ενεργειακό αποτύπωμα και τα λειτουργικά κόστη. Ως αποτέλεσμα, η συλλογή και ανάλυση δεδομένων κατανάλωσης ενέργειας αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό στάδιο στην λήψη ορθών αποφάσεων. Το συγκεκριμένο έργο φιλοδοξεί να βοηθήσει στο στρατηγικό σχεδιασμό και την αποφυγή αποσπασματικών παρεμβάσεων για μεγιστοποίηση του καθαρού οφέλους και επίτευξη των απαραίτητων συνεργιών σε ένα ευρύτερο σύνολο των δημόσιων κτηρίων. Η γεωγραφική θέση των περιοχών και των δυο χωρών ευνοεί τις υψηλές θερμοκρασίες το μεγαλύτερο μέρος του έτους κάνοντας αναγκαία την χρήση σχετικά μεγαλύτερων συστημάτων απαγωγής θερμότητας στα κέντρα δεδομένων αλλά ταυτόχρονα οι μεγάλες περίοδοι ηλιοφάνειας ευνοούν την παραγωγή ρεύματος μέσω φωτοβολταϊκών διατάξεων.

 Το προτεινόμενο έργο αναμένεται να έχει θετικές επιπτώσεις στις περιβαλλοντικές παραμέτρους. Στο πλαίσιο του έργου πρόκειται να μελετηθούν και να εφαρμοστούν καινοτόμα συστήματα ενεργής διαχείρισης της κατανομής υπολογιστικού φορτίου  ανάμεσα στις εγκαταστάσεις σε Ηράκλειο και Λευκωσία που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας και μείωση των εκπεμπόμενων αερίων του θερμοκηπίου. Ειδικότερα η εγκατάσταση  δικτύου μετρητών ενέργειας στην Πανεπιστημιούπολη των Βουτών αναμένεται να δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για έλεγχο της ενεργειακής κατανάλωσης σε συνδυασμό με τις εκπαιδευτικές και διοικητικές διαδικασίες οι οποίες θα τροποποιηθούν κατάλληλα για τη βελτίωση του ενεργειακού αποτυπώματος. Μακροπρόθεσμα η παρούσα προσπάθεια αναμένεται να συμβάλει στη δημιουργία ιδρυματικής πολιτικής και ενός σχεδίου δράσης, που θα στοχεύουν στην αποδοτικότερη κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, η εγκατάσταση φωτοβολταικών για την παραγωγή ενέργειας και ο συντονισμός αυτής μέσω της έξυπνης κατανομής φορτίου θα οδηγήσει αφενός σε περαιτέρω μείωση των προαναφερθέντων παραγόντων αφετέρου δε θα αυξάνει το ποσοστό συνεισφοράς στην παραγωγή ενέργειας απο ΑΠΕ.

35 + 1 Χρόνια Θ.Ο.Π.Κ

Η ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ Π.Κ.                                                                                             από 5 έως 9 Μαΐου στο Θέατρο «Μαρία Μανασσάκη» στις Βούτες

Φέτος η ομάδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου), θέλοντας να γιορτάσει τα 36 χρόνια λειτουργίας της, παρουσιάζει ένα αφιέρωμα από μεγάλες θεατρικές στιγμές της μέχρι τώρα πορείας της. Με πολύ δουλειά και αγάπη τους τελευταίους μήνες έγινε μια σύνθεση με αποσπάσματα από παραστάσεις που ανέβηκαν στο παρελθόν και σκηνές από εργαστήρια της, όπως:

Εσωτερικές ειδήσεις -Μάριος Ποντίκας

Ο Γλάρος - Τσέχωφ

Αντιγόνη - Ζαν Ανουίγ

Το Πανηγύρι - Ζαν Κοκτώ

Ο Ζωολογικός Κήπος - Έντουαρντ Άλμπι

Ο Μικρός Πρίγκιπας - Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

Πρόβα ΤζενεράλεΕρωτήσεις του Τζούλιαν Μπεκ

Χάρτινα Λουλούδια – Έγκον Γουλφ

Ματωμένος Γάμος – Φεντερίκος Γκαρθία Λόρκα

Τι Φάση? – Σύνθεση κειμένων των μελών της ομάδας

 

Παράλληλα με τα κομμάτια υποκριτικής θα παρουσιαστούν χορογραφίες και αυτοσχεδιασμοί από τα παρακάτω έργα:

Ο Μικρός Πρίγκιπας - Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

Οδυσσεβάχ – Ξένια Καλογεροπούλου

Όρνιθες - Αριστοφάνης

Η Χώρα χωρίς Γάτες – Ευγένιος Τριβιζάς

Λυσιστράτη – Αριστοφάνης

Η Λέξη Πρόοδος στο Στόμα της Μητέρας μου Ηχούσε πολύ φάλτσα – Ματέι Βιζνιέκ

Παραμύθι χωρίς Όνομα – Ιάκωβος Καμπανέλλης

Τι Φάση? - Σύνθεση κειμένων των μελών της ομάδας

 

Στη φετινή παραγωγή συμμετέχουν 40 φοιτητές.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Γιώργος Αντωνάκης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Παναγιώτης Γεωργαντής

Χορογραφίες – Επιμέλεια παλαιότερων Χορογραφιών: Στεφανία Σπυροπούλου

Φωτισμοί – Ήχος: Βαγγέλης Παντούλας & Βάιος Ωραιόπουλος

Αφίσα – Πρόγραμμα: Χρυσόστομος Σπετσίδης

Φωτογραφίες – Βίντεο: Δευκαλίων Μανιδάκης

 

Σας περιμένουμε από 5 έως 9 Μαΐου στις 21.00 το βράδυ, στο Θέατρο Μαρία Μανασσάκη – Φοιτητικό Κέντρου Πανεπιστημίου (Βούτες)

 

Είσοδος Ελεύθερη.

 

Με τη στήριξη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

Πρόγραμμα (pdf)

Ημέρα σταδιοδρομίας με την εταιρεία Accenture στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Το Τμήμα Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με τους φοιτητικούς τους  συλλόγους και την εταιρεία Accenture διοργάνωσαν ημερίδα σταδιοδρομίας στις 20 Απριλίου 2018. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων «Ν. Πετρίδης» στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών, παρουσία των Αντιπρυτάνεων του Πανεπιστημίου Κρήτης, των Προέδρων και των Καθηγητών των δύο Τμημάτων και των Στελεχών της εταιρείας.

 

Δελτίο Τύπου

Κύκλος Ομιλιών 'Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν' στο ΜΦΙΚ

Εκδηλώσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Κρήτης για τα 10 χρόνια λειτουργίας της έκθεσης.

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

 (67)
Συγχρηματοδοτούμενα Έργα (92)
 (72)
 (93)
 (71)
 (69)
 (90)
 (89)
Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης (88)