Ανακοίνωση για νεοεισαχθέντες φοιτητές

Αγαπητοί Φοιτητές, Αγαπητές φοιτήτριες,

 

Σας πληροφορούμε ότι για την διαδικασία εγγραφής στο Τμήμα επιτυχίας σας θα πρέπει να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:

 

-       Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα ανακοινώσει εντός των επόμενων ημερών τις ημερομηνίες της εγγραφής σας.

-       Η εγγραφή γίνεται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω ειδικής εφαρμογής του Υπουργείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr, κάνοντας χρήση του 8ψήφιου κωδικού εξετάσεων υποψηφίου και  του κωδικού πρόσβασης (password) που χρησιμοποιήσατε στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου. 

Σε περίπτωση που χρειαστείτε βοήθεια για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή https://eregister.it.minedu.gov.gr και όσον αφορά τους κωδικούς πρόσβασης μπορείτε να απευθυνθείτε στην σχολική μονάδα από την οποία αποφοιτήσατε. Μετά την είσοδό σας θα βρείτε αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης και οδηγίες για τα βήματα που θα ακολουθήσετε.

Δεν απαιτείται η μετάβασή σας στο Τμήμα επιτυχίας σας ούτε η συλλογή και αποστολή δικαιολογητικών κατά την φάση της ηλεκτρονικής εγγραφής σας.

-       Μετά την ολοκλήρωση των ηλεκτρονικών εγγραφών και αφού το Υπουργείο Παιδείας αποστείλει στη γραμματεία του Τμήματος τον κατάλογο των εγγεγραμμένων φοιτητών θα πρέπει να επισκεφθείτε  τον ιστότοπο του Τμήματος επιτυχίας σας, προκειμένου να ενημερωθείτε για την διαδικασία ολοκλήρωσης της εγγραφής σας.

 

Σχετικές ανακοινώσεις θα υπάρχουν και θα επικαιροποιούνται τακτικά στις ιστοσελίδες των ακαδημαϊκών τμημάτων (https://www.uoc.gr/studies-at-uni/schoolsdep) με οδηγίες για κάθε κατηγορία εισαγωγής επιτυχόντων.

 

Επιπλέον σας παρακαλούμε να επισκέπτεστε τακτικά την ιστοσελίδα του Τμήματος για πληροφορίες σχετικά με την πρόσβασή σας στις ακαδημαϊκές υπηρεσίες αλλά και τον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων με βάση τα μέτρα και τους κανόνες ασφαλείας που τηρούνται  λόγω της πανδημίας COVID 19.

 

Τέλος  με την ολοκλήρωση της εγγραφής, όσοι ενδιαφέρεστε  για σίτιση και στέγαση θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον ιστότοπο της Φοιτητικής Μέριμνας μέσω του οποίου θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά την  αίτησή σας (www.merimna.uoc.gr).

 

Καλή ακαδημαϊκή χρονιά!