Αθλητικά Κέντρα Πανεπιστημίου Κρήτης

Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, από την ίδρυσή του, δόθηκε μεγάλη σημασία στη φυσική άσκηση και δραστηριότητα και στον Πανεπιστημιακό αθλητισμό. Συστάθηκαν δύο γραφεία φυσικής αγωγής και κατασκευάστηκαν δύο Πανεπιστημιακά Γυμναστήρια στίς πανεπιστημιουπόλεις Γάλλου και Βουτών αντίστοιχα, τα οποία είναι ήδη σε πλήρη λειτουργία, παρέχοντας τη δυνατότητα σε φοιτητές και εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο να αθλούνται σε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός στο Πανεπιστήμιο Κρήτης μπορεί να χωρισθεί σε δύο κατηγορίες:
- Μαζικός ή Ψυχαγωγικός Πανεπιστημιακός Αθλητισμός: με την διοργάνωση κυρίως, εκπαιδευτικών συναντήσεων και εσωτερικών πρωταθλημάτων σε διάφορα αθλήματα και στόχο την ενδυνάμωση της σχέσης των φοιτητών με τον αθλητισμό και τις διάφορες μορφές του.
- Αγωνιστικός Πανεπιστημιακός Αθλητισμός: με την συγκρότηση πανεπιστημιακών αθλητικών ομάδων που λαμβάνουν μέρος σε εσωτερικά πρωταθλήματα και σε διάφορες άλλες αθλητικές διοργανώσεις.

Πανεπιστηµιακό Γυµναστήριο, Πανεπιστημιούπολη Γάλλου

Το Πανεπιστηµιακό Γυµναστήριο βρίσκεται στο δυτικό τµήµα της Πανεπιστηµιούπολης Γάλλου στην πόλη του Ρεθύμνου και προσφέρει στους φοιτητές, στους εργαζόµενους και στο διδακτικό προσωπικό τη δυνατότητα δωρεάν άθλησης, σε ένα φιλικό περιβάλλον. Διαθέτει πλήρως εξοπλισµένη αίθουσα οργάνων καρδιο-αναπνευστικής και µυϊκής ενδυνάµωσης και λειτουργεί καθηµερινά από τις 14:30 µέχρι τις 20:00.

register image

Πανεπιστηµιακό Γυµναστήριο, Πανεπιστημιούπολη Βουτών

Στην Πανεπιστηµιούπολη των Βουτών, στην πόλη του Ηρακλείου, λειτουργεί από το 2007 ένα πλήρες αθλητικό κέντρο, το οποίο περιλαµβάνει κλειστό Γυµναστήριο 1.080 θέσεων και κλειστή πισίνα 25 µέτρων µε πέντε διαδροµές. Επιπλέον, το Πανεπιστήµιο Κρήτης έχει στην κατοχή του ένα γήπεδο ποδοσφαίρου κανονικών διατάσεων, µε πλαστικό χλοοτάπητα, στην περιοχή Άγιος Ιωάννης Κνωσού.


register image

 (67)
Συγχρηματοδοτούμενα Έργα (92)
 (72)
 (93)
 (71)
 (69)
 (90)
 (89)
Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης (88)