Πολιτιστικές Φοιτητικές Ομάδες (Ρέθυμνο)

ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Είμαστε η Μουσική Ομάδα "Γαλάτες". Είμαστε μια ομάδα συνεργαζόμενων μουσικών με στόχο την οργάνωση δράσεων, μουσικών δρώμενων και φυσικά την συγγραφή μουσικής. Σαν ομάδα, έχουμε αναλάβει την διαχείριση του "προβαδικου", ενός χώρου που απευθύνεται σε κάθε λογής μουσικό ή μουσικό γκρουπ. Η βασική λειτουργία του χώρου είναι η παροχή ενός δωρεάν χώρου έκφρασης των μουσικών ανησυχιών όλων των μελών της ομάδας. Όποιος επιθυμεί να δηλώσει ενδιαφέρον και να συμμετέχει στην εξέλιξη της ομάδας, μπορεί να μας βρει κάθε (μέρα) και (ώρα) σε μια από τις συνελεύσεις μας.

Στοιχεία επικοινωνίας: mousikiomadagallates@gmail.com

ΨΥΧΟΡΑΜΑ

Το Ψυχόραμα είναι ένας θεσμός με καλλιτεχνικά δρώμενα που ξεκίνησε το 2011 με πρωτοβουλία των φοιτητών ψυχολογίας καθώς και την υποστήριξη των καθηγητών και της Γραμματείας του τμήματος. Σήμερα το Ψυχόραμα απαρτίζεται από καλλιτεχνικές και λοιπές ομάδες: θεατρική, μουσική, χορευτική (σύγχρονο και κρητικά), συγγραφική, κινηματογραφική και περιβαλλοντική. Οι ομάδες πλαισιώνονται από φοιτητές όλων των σχολών του Πανεπιστημίου Κρήτης αλλά και από φοιτητές του ΤΕΙ Μουσικής Τεχνολογίας Κρήτης. Οι ομάδες και οι συμμετέχοντες αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο και είναι ευπρόσδεκτος όποιος επιθυμεί να συμμετέχει.

Στοιχεία Επικοινωνίας: email:  psychoramapsy@gmail.com

Facebook: Ψυχόραμα Ψυχολογίας

 

MATZORE

Ο ΜατζόΡε 89.1 FM είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός του Πανεπιστημίου Κρήτης, που εδρεύει στο Ρέθυμνο. Σκοπός του σταθμού είναι να συνδέσει ανθρώπους με διαφορετικές ιδέες, μουσικά γούστα, και ενδιαφέροντα, αλλά και να εμπνεύσει και να ενδυναμώσει την πανεπιστημιακή (και όχι μόνο) κοινότητα του Ρεθύμνου μέσα από την μουσική, την επικοινωνία πίσω από τα μικρόφωνα και εντός του χώρου του σταθμού, την αρμονική συνύπαρξη και την αίσθηση της κοινότητας.

Η ομάδα στοχεύει στο να δώσει φωνή στα άτομα που ανήκουν στην πανεπιστημιακή κοινότητα του Ρεθύμνου αλλά και στην ευρύτερη κοινότητα της πόλης. Με την ένταξή τους στην ραδιοφωνική μας ομάδα, τα μέλη του σταθμού έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν εκπομπές, τόσο μέσω της ιστοσελίδας μας, όσο και στα FM του Ρεθύμνου. Επιπλέον, μπορούν να συμμετέχουν σε δράσεις με επίκεντρο το ραδιόφωνο και τη μουσική, όπως ο Ραδιομαραθώνιος που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2023.

Το Ράδιο Ματζόρε ξεκίνησε και συνεχίζει να εξελίσσεται ως μια ομάδα ελεύθερης έκφρασης ιδεών και απόψεων, προστατεύοντας παράλληλα τα μέλη του από τον ρατσιστικό, φασιστικό και σεξιστικό λόγο.

Μπορείτε να βρείτε τον σταθμό και να ακολουθήσετε τις δράσεις της ομάδας μας παρακάτω:

Το website μας: https://matzore.radio.uoc.gr/

Οι σελίδες μας στα social media:

Instagram: @89.1matzore

Facebook: @ΜατζόΡε FM 89.1

TikTok: @matzore89.1

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ - ΣΧΟΛΕΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 

Η Πανεπιστημιακή Χορωδία των Σχολών του Ρεθύμνου ξεκίνησε το ταξίδι της το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 υπό τη διεύθυνση της Μαριέλλας Βιτώρου, μέλους ΕΕΠ της Φιλοσοφικής Σχολής. Απαρτίζεται από φοιτητές, διοικητικούς υπαλλήλους και διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στο πιάνο συνοδεύει ο Γιάννης Κιαγιαδάκης.

Στοιχεία επικοινωνίας: Βιτώρου Μαριέλλα, mvitorou@uoc.gr

 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ – ΟΜΑΔΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ 

Νοιάζομαι και Δρω σημαίνει όχι μόνο αναγνωρίζω ένα πρόβλημα ή μια δυσάρεστη κατάσταση, αλλά ένα βήμα παρακάτω. Αποφασίζω να πράξω, να προτείνω λύσεις και σε συνεργασία με άλλους να τις εφαρμόσω.  

Είμαστε μια εθελοντική ομάδα λοιπόν, αποτελούμενη από φοιτητές, καθηγητές και άλλους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μια ομάδα ανοιχτή σε μελή καθώς οι δράσεις μας αφορούν την κοινωνία μας.  Η δράση μας ξεκίνησε το προηγούμενο ακαδημαϊκό εξάμηνο  με τον καθαρισμό του πανεπιστημίου από τα κονφετί όπου καθηγητές φοιτητές και δοιηκηση έκαναν μια συλλογική προσπάθεια με τεράστια επιτυχία . Και αυτή την ακαδημαϊκή χρονιά σχεδιάζουμε πολλές δράσεις τόσο περιβαντολογικού όσο και καλλιτεχνικού χαρακτήρα.

Μπορείτε να μας βρείτε: noiazomaikaidro@gmail.com

 

«Φυλή Εξ Αίματος»

Η Φοιτητική Ομάδα προώθησης εθελοντικής αιμοδοσίας «Φυλή Εξ Αίματος» του Πανεπιστημίου Κρήτης με έδρα το Ρέθυμνο ξεκίνησε τις δράσεις της το 2008. Έχει σαν στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση  της Πανεπιστημιακής κοινότητας (φοιτητές, καθηγητές, διοικητικό προσωπικό και εργαζομένους) αναφορικά με τη σπουδαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας, πως μπορεί να γίνει κάποιος εθελοντής αιμοδότης. Από το 2016 εντάξαμε στις δράσεις της ομάδας μας και την ενημέρωση   σχετικά με την διαδικασία πως μπορεί κάποιος να γίνει Δότης Μυελού των Οστών. Στόχος της παραπάνω ομάδας είναι να συνεχίσει να διοργανώνει εκδηλώσεις στο χώρο του Πανεπιστημίου που να σχετίζονται με την αιμοδοσία και πως μπορεί να γίνει κάποιος Δότης Μυελού των Οστών. 

Το σημαντικότερο για εμάς είναι να δημιουργήσουμε συνειδητοποιημένους εθελοντές !!! 

Μη περιμένεις το πρόβλημα να χτυπήσει τη δικιά σου πόρτα!! Σκέψου θετικά !! Ενημερώσου!! Βοήθησε το φίλο σου το γνωστό σου..το διπλανό σου!!! 

Στοιχεία επικοινωνίας: Φοιτητική Ομάδα Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας

''Φυλή εξ αίματος'' Πανεπιστημίου Κρήτης - Ρέθυμνο, Πανεπιστημιούπολη Γάλλου, Τ.Κ: 74100
Τηλ: 28310 77962

E-mail: fyliexaimatos@gmail.com

Facebook:https://www.facebook.com/fulhexaimatos.omadaethelontikhsaimodosias

 

UoC SDG Student Hub

Οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης, γνωστοί και ως Παγκόσμιοι Στόχοι, υιοθετήθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη το 2015 ως μια καθολική έκκληση δράσης με στόχο την δημιουργία ενός δικαιότερου, πιο ειρηνικού, πιο πράσινου και ευημερούντα πλανήτη. Είναι μια πρόκληση για αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών. Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήθηκε το SDG Student Hub του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Πιο συγκεκριμένα:

Τι είναι το SDG Student Hub του Πανεπιστημίου Κρήτης;

 Το SDG Student Hub είναι μια πρωτοβουλία του Sustainable Development Solutions Network.

Στόχος του είναι να δημιουργήσει μια κοινότητα φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, ώστε να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να συμμετέχουν ενεργά σε δράσεις που αφορούν τόσο σε τοπικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Μπορεί κανείς να συμμετέχει ενεργά στις δράσεις μας είτε δια ζώσης, είτε διαδικτυακά.

Ποιοι μπορεί να συμμετέχει στο SDG Student Hub του Πανεπιστημίου Κρήτης;

Μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε φοιτητής από το Πανεπιστήμιο Κρήτης (+Erasmus Φοιτητές) που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί και να κινητοποιηθεί σύμφωνα με τους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Για τα μέλη του SDG Student Hub, είναι σημαντική η ενεργή συμμετοχή τους στον οργανισμό.

 

 

 

 (67)
Συγχρηματοδοτούμενα Έργα (92)
 (72)
 (93)
 (71)
 (69)
 (90)
 (89)
Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης (88)