Βραβεία ερευνητών

University of Crete Researcher AwardsΤο Πανεπιστήμιο ξεκίνησε μια σειρά ερευνητικών βραβείων το 2013 για την αναγνώριση και προώθηση της εξαιρετικής εργασίας (1) από νέους ερευνητές και (2) από ακαδημαϊκό προσωπικό (312η Σύγκλητος 21.03.2013). Αυτές οι πρωτοβουλίες ήταν το άμεσο αποτέλεσμα της δέσμευσης του Πανεπιστημίου στη διαδικασία της Στρατηγικής Ανθρώπινου Δυναμικού για τους Ερευνητές (HRS4R).

Το «Βραβείο του Νέου Ερευνητή» ήταν χρηματικό βραβείο που απευθύνεται σε νέους ερευνητές και υποψήφιους διδάκτορες που με το ερευνητικό τους έργο έχουν συμβάλλει σημαντικά στην  προώθηση της επιστήμης τους. Μεταξύ 2013 και 2018, οκτώ υποψήφιοι διδάκτορες έλαβαν αυτό το βραβείο.

 

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα παρακάτω  

 

Η σειρά βραβείων έρευνας του Πανεπιστημίου επαναπροσδιορίστηκε και ανανεώθηκε το 2021 (454η Σύγκλητος 18-02-2021, ΦΕΚ 3295/26-07-2021). Υπάρχουν τώρα δύο βραβεία (με χρηματικά έπαθλα) για νέους ερευνητές και δύο τιμητικά βραβεία για μέλη ΔΕΠ.

  • Το βραβείο Άριστης Διδακτορικής Διατριβής  απευθύνεται σε διδάκτορες του Πανεπιστημίου Κρήτης που υποστήριξαν τη διδακτορική διατριβή τους ως και δύο έτη πριν από την προθεσμία υποβολής προτάσεων για το βραβείο. 

  • Το βραβείο Νέου Ερευνητή/Νέας Ερευνήτριας απευθύνεται σε νέους/ες ερευνητές/ριες (μέχρι πέντε έτη μετά την απόκτηση του διδακτορικού τους τίτλου), οι οποίοι/ες εργάζονται ή εργάστηκαν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ως ερευνητές/ριες, για διάστημα δυο τουλάχιστον ετών. Σκοπός του βραβείου είναι να τιμήσει τον νέο ερευνητή και τη νέα ερευνήτρια που διέπρεψε ερευνητικά κατά τη μεταδιδακτορική έρευνά του/της στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

  • Σκοπός του Βραβείου Κοινωνικής Προσφοράς είναι να τιμήσει μέλη του Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Κρήτης, που συνδέουν ενεργά την έρευνά τους με την κοινωνία, αναπτύσσοντας δραστηριότητα η οποία ωφελεί το κοινωνικό σύνολο. 

  • Το βραβείο «Έρευνας» απευθύνεται στα μέλη του Διδακτικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού  που υπηρετούν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για τουλάχιστον δέκα (10) έτη. Σκοπός του είναι να τιμήσει μέλη ΔΕΠ του ΠΚ που έχουν διαπρέψει ερευνητικά στο Ίδρυμα.

Οι προκηρύξεις για κάθε βραβείο (πρώτη ανακοίνωση 28-04-2022) προσδιορίζουν τις διαδικασίες υποψηφιοτήτων και τα κριτήρια αξιολόγησης. 

Για πληροφορίες επί της διαδικασίας:  κ. Μαρία Γιαννούλη, τηλ. 28310 77947, vraveia@uoc.gr

 

 

 

 (67)
Συγχρηματοδοτούμενα Έργα (92)
 (72)
 (93)
 (71)
 (69)
 (90)
 (89)
Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης (88)