Συγκοινωνία

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Με αεροπλάνο, η πόλη του Ρεθύμνου εξυπηρετείται αεροπορικώς από το  αεροδρόμιο των Χανίων, το οποίο απέχει 70 χλμ και το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, το οποίο απέχει 90 χλμ.  Καθημερινά υπάρχουν 4-5 πτήσεις από και προς την Αθήνα και μερικές φορές την εβδομάδα από και προς τη Θεσσαλονίκη, τη  Ρόδο ή άλλους προορισμούς. 

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθύνεστε στις αεροπορικές εταιρείες: Ryanair, Ολυμπιακές Αερογραμμές και Aegean Airlines.

Στη συνέχεια από το αεροδρόμιο Χανίων ή Ηρακλείου μπορείτε να έρθετε στο Ρέθυμνο οδικώςείτε με λεωφορείο – υπάρχουν καθημερινά και τακτικά δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ Χανίων  και το ΚΤΕΛ Ηρακλείου είτε με ταξί είτε με δικό σας αυτοκίνητο.

 

Με πλοίο, η εξυπηρέτηση γίνεται από το λιμάνι της Σούδας (Χανιά) ή του Ηρακλείου με τα οποία υπάρχει καθημερινά σύνδεση από το λιμάνι του Πειραιά (ΑΝΕΚ, Μινωϊκές Γραμμές) και στη συνέχεια οδικώς για το Ρέθυμνο με λεωφορείο ή ταξί ή δικό σας αυτοκίνητο.

 

Από την πόλη του Ρεθύμνου για την Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου στην περιοχή Γάλλου 

Αναζητήστε στο χάρτη της Πανεπιστημιούπολης Γάλλου τα σημεία ενδιαφέροντος και οδηγίες για να φτάσετε στον προορισμό σας.

Με λεωφορείο, υπάρχει σύνδεση με λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ Ρεθύμνου με δρομολόγια ανά δεκαπέντε λεπτά  από τα Περιβόλια προς Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου  και αντίστοιχα επιστροφή (τηλ. 22810-22212 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.e-ktel.com/index.php).

 

Με αυτοκίνητο, η πανεπιστημιούπολη απέχει μόλις 4,5 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου. 

 

Με ΤΑΞΙ, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στις ακόλοθες ιστοσελίδες

 


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 

Με αεροπλάνο, η πόλη του Ηρακλείου συνδέεται αεροπορικώς με καθημερινές πτήσεις από και προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Σαντορίνη, Λάρνακα.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθύνεστε στις αεροπορικές εταιρείες Ryanair, Ολυμπιακές ΑερογραμμέςAegean Airlines και Sky Express, και για περισσότερες πληροφορίες στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου “Νίκος Καζαντάκης” στο τηλ. 2810-223500, 2810-282828.

Επιπλέον υπάρχουν δρομολόγια από/προς Ευρωπαϊκούς προορισμούς μέσω Αθήνας ή ναυλωμένων πτήσεων απευθείας από Ηράκλειο. Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου  και στο τηλ. 2810-397800

Με πλοίο, το λιμάνι του Ηρακλείου συνδέεται με καθημερινά δρομολόγια πλοίων από και προς τον Πειραιά: Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθύνεστε στις ακτοπλοϊκές εταιρείες: Μινωικές ΓραμμέςΑΝΕΚGA Ferries.

Επίσης ακτοπλοϊκά δρομολόγια υπάρχουν από και προς τα νησιά των Κυκλάδων. Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στις  Hellenic SeawaysGA Ferries.

Τέλος ακτοπλοϊκά δρομολόγια υπάρχουν από το λιμάνι του Ηρακλείου και προς τα νησιά Κάσος-Κάρπαθος-Ρόδος. Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στις  LANE και  www.greekferries.gr

Για περισσότερες πληροφορίες και τυχόν αλλαγές ή ακυρώσεις απόπλου το τηλέφωνο του Λιμεναρχείου Ηρακλείου είναι  2810-244912.

Με λεωφορείο και πλοίο, πολλές πόλεις τις Ελλάδας συνδέονται με το Ηράκλειο με λεωφορείο και πλοίο. Για πληροφορίες δρομολογίων μπορείτε να επικοινωνείτε το ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Από την πόλη του Ηρακλείου για την Πανεπιστημιούπολη Βουτών

Αναζητήστε στο χάρτη της Πανεπιστημιούπολης Βουτών τα σημεία ενδιαφέροντος και οδηγίες για να φτάσετε στον προορισμό σας. 

Με λεωφορείο, υπάρχει σύνδεση με τακτικά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου από διάφορες συνοικίες της πόλης. Συμβουλευτείτε τα συνοδευτικά αρχεία για τα δρομολόγια των λεωφορείων από και προς τις Πανεπιστημιουπόλεις ή καλέστε στο 2810 283270.

Με αυτοκίνητο, η Πανεπιστημιούπολη Βουτών βρίσκεται νότια δυτικά από το κέντρο της πόλης σε απόσταση 8,5 χιλιομέτρων. Μπορείτε να ακολουθήσετε την κατεύθυνση προς την Εθνική οδό Ηρακλείου- Μοιρών και πριν ολοκληρωθεί το πρώτο χιλιόμετρο, στρίβετε δεξιά, στο φανάρι μετά τον Εσταυρωμένο. Στη συνέχεια υπάρχει σήμανση μέχρι το πανεπιστήμιο.

Με ΤΑΞΙ, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στις ακόλοθες ιστοσελίδες

Με λεωφορείο, υπάρχει σύνδεση με τακτικά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου από διάφορες συνοικίες της πόλης. Συμβουλευτείτε τα συνοδευτικά αρχεία για τα δρομολόγια των λεωφορείων από και προς τις Πανεπιστημιουπόλεις ή καλέστε στο 2810 283270.

 

 

 (67)
Συγχρηματοδοτούμενα Έργα (92)
 (72)
 (93)
 (71)
 (69)
 (90)
 (89)
Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης (88)