Χαιρετισμός του Πρύτανη

Aγαπητές Φοιτήτριες,

Αγαπητοί Φοιτητές,

Πρύτανης Πανεπιστημίου ΚρήτηςΜε ιδιαίτερη χαρά σας υποδεχόμαστε σε ένα Ακαδημαϊκό Ίδρυμα διακεκριμένο τόσο στον ελληνικό όσο και στο διεθνή χώρο και πιστεύουμε ότι σύντομα θα αισθανθείτε την περηφάνεια που είστε μέλη του. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε πρόσφατη αξιολόγηση κατέλαβε την πρώτη θέση ανάμεσα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και συγχρόνως την 120ή θέση παγκοσμίως στο δείκτη της απήχησης της έρευνας. 

Στόχος μας παραμένει η πολύπλευρη, υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, που θα εξασφαλίσει όχι μόνο την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων αλλά θα διαμορφώσει συγχρόνως ορίζοντες επαγγελματικής κατεύθυνσης ικανοποιώντας τις προσδοκίες σας.

Οι ιδιαίτερες καταστάσεις της πανδημίας που βιώνουμε δεν αποτελούν εμπόδιο στους υψηλούς εκπαιδευτικούς μας στόχους καθώς το Πανεπιστήμιό μας αναδιοργάνωσε τις διαδικασίες και δημιούργησε τις συνθήκες για ένα ασφαλές περιβάλλον εκπαίδευσης και κατάρτισης, με την τήρηση όλων των απαιτούμενων μέτρων προστασίας. Όλες οι Σχολές, έχουν αναπτύξει τα κατάλληλα εκπαιδευτικά «εργαλεία» και τις υποδομές για αποτελεσματική τηλε-εκπαίδευση καθώς είναι πολύ πιθανό να στερηθείτε για κάποιο χρονικό διάστημα την αλληλεπίδραση και τα πλεονεκτήματα που παρέχει η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, σε κανονικές συνθήκες.

Σας εύχομαι εκ μέρους της Ακαδημαϊκής κοινότητας καλή σταδιοδρομία στις σπουδές σας με ασφάλεια και υγεία και ευελπιστώ ότι η νέα σας πορεία στα μονοπάτια της γνώσης στο Πανεπιστήμιό μας θα αποτελέσει ορόσημο στον επιστημονικό προσανατολισμό σας.

Ο Πρύτανης
Γεώργιος Μ. Κοντάκης
 (67)
 (72)
 (71)
 (69)
 (74)
 (77)
 (75)