Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Διεθνές Συνέδριο NAFSA 2026 στο Ορλάντο των ΗΠΑ
10 Ιουνίου, 2026 2026-06-10 14:49Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Διεθνές Συνέδριο NAFSA 2026 στο Ορλάντο των ΗΠΑ
Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Διεθνές Συνέδριο NAFSA 2026 στο Ορλάντο των ΗΠΑ
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης συμμετείχε στο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο και Έκθεση NAFSA 2026, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ορλάντο της Φλόριντα των ΗΠΑ, από τις 26 έως τις 30 Μαΐου 2026. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση παγκοσμίως στον τομέα της διεθνούς εκπαίδευσης, η οποία συγκεντρώνει χιλιάδες επαγγελματίες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ηγέτες πανεπιστημίων και διεθνείς εταίρους με σκοπό τη συζήτηση των αναδυόμενων τάσεων και τη διαμόρφωση του μέλλοντος της εκπαίδευσης σε παγκόσμιο επίπεδο.
Καταγράφοντας την τρίτη συνεχή παρουσία του στον θεσμό, το Πανεπιστήμιο Κρήτης συμμετείχε ως μέλος της εθνικής αποστολής που συντονίστηκε από το Study in Greece, συμβάλλοντας ενεργά στην προβολή της ελληνικής ανώτατης εκπαίδευσης και στην ενδυνάμωση της διεθνούς ακαδημαϊκής συνεργασίας.
Το Ίδρυμα εκπροσωπήθηκε από την Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Δια Βίου Μάθησης και Ερευνητικής Πολιτικής, Καθηγήτρια Μαρία Βαμβακάκη, και την Προϊσταμένη της Μονάδας Υποστήριξης Διεθνών Φοιτητών, Ερευνητών και Μελών ΔΕΠ (Welcome Office), Ευγενία Σκουντάκη.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, οργανισμών και διεθνών δικτύων. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις ευκαιρίες κινητικότητας φοιτητών και προσωπικού, στην ανάπτυξη κοινών ακαδημαϊκών πρωτοβουλιών, στην ερευνητική συνεργασία και στη διεύρυνση των διεθνών συμπράξεων του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενισχύοντας την ορατότητά του στην παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα.
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στο Study in Greece για τον συντονισμό της ελληνικής συμμετοχής, καθώς και σε όλους τους συνεργάτες για τις γόνιμες ανταλλαγές απόψεων κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.



