Τετάρτη, Ιουλίου 24, 2024

Επιλογή Γλώσσας

DJ-MegaMenu

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

                    ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ERASMUS+                                          

Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ131

Γενικές Πληροφορίες 

Το πρόγραμμα Erasmus+ προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους φοιτητές να εμπλουτίσουν την εμπειρία και τη γνώση τους στο εξωτερικό!

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+  είναι δυνατή η μετακίνηση φοιτητών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων:

α) για σπουδές σε συνεργαζόμενα Ιδρύματα που μετέχουν στο πρόγραμμα και

β) για πρακτική άσκηση σε φορείς χωρών που συμμετέχουν σ’ αυτό. Επίσης, είναι δυνατή η μετακίνηση προσφάτως αποφοίτων για πρακτική άσκηση.

Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις για μετακίνηση αποφοίτων υποβάλλονται μόνο εφόσον ο φοιτητής διατηρεί τη φοιτητική ιδιότητα έως την οριστική έγκριση της αίτησης. Η μετακίνηση δύναται να πραγματοποιηθεί το αργότερο ένα χρόνο μετά την αποφοίτηση.

Όσοι φοιτητές ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, καλούνται να συμβουλευτούν το πρόγραμμα των ενημερωτικών συναντήσεων, τα κριτήρια επιλεξιμότητας και επιλογής, τα συνεργαζόμενα ιδρύματα και τη γενικότερη διαδικασία:

* Σημείωση για την Ιατρική Σχολή:  στα συνεργαζόμενα ιδρύματα για σπουδές θα βρείτε και ιδρύματα για πρακτική άσκηση. Εφόσον οι περισσότεροι φοιτητές της Ιατρικής μετακινούνται συνήθως για κλινική άσκηση, πολλές φορές ο διαχωρισμός σπουδές-πρακτικής είναι τυπικός.

Για περισσότερες πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

** Χρηματοδότηση των μετακινήσεων θα πραγματοποιηθεί με βάση τη λίστα κατάταξης των Ακαδημαϊκών Τμημάτων.

***  Οι κινητικότητες των φοιτητών σε φορέα πρακτικής άσκησης σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) μπορούν να υλοποιηθούν μόνο εάν υπάρχει ενεργή (υπογεγραμμένη) δι-ιδρυματική συμφωνία. Σε κάθε περίπτωση, οι αιτήσεις των φοιτητών για κινητικότητες σε φορείς πρακτικής άσκησης εκτός χωρών Ε.Ε. θα αξιολογηθούν, αν και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια και μόνο αφού έχουν αξιολογηθεί όλες οι αιτήσεις εντός Ε.Ε.

 

Αιτήσεις υποβάλλονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά

 Πρόγραμμα Erasmus+ KA131

Προκήρυξη Κινητικότητας Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης
για ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ακαδ. έτος 2023-2024 (κονδ. 2022)                                                                            
Ημερομηνία ολοκλήρωσης κινητικότητας 30.07.2024

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων από 12/3/2024 έως και 28/3/2024
Δυνατότητα εξεύρεσης φορέα για πρακτική άσκηση έως και 12/4/2024

Κατεβάστε την προκήρυξη πατώντας εδώ     

Αιτήσεις εδώ 

 

Προκήρυξη Κινητικότητας Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης
για ΣΠΟΥΔΕΣ και ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ακαδ. έτος 2024-2025 (κονδ. 2023)  

 

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων από 24/2/2024 έως και 25/3/2024
Δυνατότητα εξεύρεσης φορέα για πρακτική άσκηση έως και 30/6/2024

Κατεβάστε την προκήρυξη πατώντας εδώ     

Αιτήσεις εδώ

 

Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους Τμήματα Διεθνών Σχέσεων σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Συνιστάται στους ενδιαφερόμενους, πριν την υποβολή της αίτησής τους, να έχουν μελετήσει προσεκτικά τις οδηγίες, που διατίθενται στην ιστοσελίδα του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, να ελέγξουν προσεκτικά τα δεδομένα του φορέα υποδοχής, που τους ενδιαφέρει και να έχουν λύσει τις απορίες τους, όσον αφορά στα ακαδημαϊκά θέματα (αναγνώριση μαθημάτων κλπ.) με τους Συντονιστές Erasmus των Τμημάτων τους.

 

*Υπό την αίρεση νέων οδηγιών και πληροφοριών που θα στείλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δια του ΙΚΥ.

Η προκήρυξη θα αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων των Τμημάτων Διεθνών Σχέσεων και θα παραμείνει εκεί μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

 

Blended mobilities / μεικτή κινητικότητα

Η συνδυασμένη/μεικτή (blended) κινητικότητα αποτελεί ένα νέο τύπο κινητικότητας, ο οποίος ενθαρρύνεται στην εποχή της πανδημίας, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα συνδυασμού φυσικής και εικονικής μετακίνησης, όταν οι συνθήκες δεν επιτρέπουν την φυσιολογική εξέλιξη της δραστηριότητας.

Η παροχή Διαδικτυακής Γλωσσικής Υποστήριξης (OLS) εξακολουθεί να ισχύει. 

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να προβλεφθεί διάστημα ελάχιστης  φυσικής κινητικότητας (για σπουδές ελάχιστο επιλέξιμο διάστημα 2 μηνών και για πρακτική άσκηση ελάχιστο επιλέξιμο διάστημα 2 μηνών). Ωστόσο, το αν θα καταστεί εφικτή η υλοποίηση της φυσικής κινητικότητας εξαρτάται από τις επικρατούσες κάθε φορά συνθήκες στο φορέα και στη χώρα υποδοχής. Σε περίπτωση ανωτέρας βίας, η διάρκεια της περιόδου φυσικής κινητικότητας μπορεί να αλλάξει ή να ακυρωθεί και να αντικατασταθεί από μία περίοδο εικονικής κινητικότητας.

Χρηματοδότηση σε μεικτές κινητικότητες: Σε περίπτωση εικονικής κινητικότητας, είτε για όλο το διάστημα της μετακίνησης είτε για μέρος αυτής, ο συμμετέχων/η συμμετέχουσα δεν λαμβάνει επιχορήγηση  και οι δαπάνες για έξοδα ταξιδίου και ατομικής υποστήριξης δεν είναι επιλέξιμες. Δικαίωμα επιχορήγησης υπάρχει μόνο για το διάστημα παραμονής στο εξωτερικό, από τη στιγμή έναρξης της περιόδου φυσικής κινητικότητας, ακόμα και εάν ο συμμετέχων/η συμμετέχουσα παρακολουθήσει διαδικτυακά τη δραστηριότητα στη χώρα υποδοχής.

 

 

…………………………………………………………………………….

 

Αρχείο:

Προκήρυξη Κινητικότητας Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης για Πρακτική  Ασκηση μέσω Ομίλου Πολυτεχνείου Κρήτης ακαδ. έτος 2023-2024 

Β' Συμπληρωματική Προκήρυξη Κινητικότητας Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης για Σπουδές και Πρακτική  Ασκηση μέσω Κλασικού Προγράμματος ακαδ. έτος 2023-2024 (κονδύλια 2022)

Προκήρυξη Κινητικότητας Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης για Σπουδές και Πρακτική  Ασκηση μέσω Κλασικού Προγράμματος ακαδ. έτος 2023-2024 

Παράταση προθεσμίας εξεύρεσης φορέα έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2022  - Κινητικότητα 2022 - 2023 

Προκήρυξη Κινητικότητας Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης για Σπουδές και Πρακτική  Ασκηση μέσω Κλασικού Προγράμματος και Ομίλων ακαδ. έτος 2022-2023 

Συμπληρωματική Προκήρυξη για σπουδές (SMS) και Πρακτική Ασκηση (SMP) Παράταση Προθεσμίας Υποβολής Αίτησης 2021-2022

Παράταση προθεσμίας εξεύρεσης φορέα  έως και τις 29 Ιανουαρίου 2021  - Κλασική Κινητικότητα 2020 - 2021 

Παράταση προσθεσμίας εξεύρεσης φορέα έως και τις 29 Ιανουαρίου  2021  - Πρακτική μέσω Ομίλων 2020 - 2021

Προκήρυξη Κινητικότητας Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης για Σπουδές και Πρακτική  Ασκηση μέσω Κλασικού Προγράμματος και Ομίλων ακαδ. έτος 2021-2022 

Προκήρυξη Κινητικότητας Φοιτητών για πρακτική άσκηση μέσω Ομίλου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α.) και Ομίλου Πολυτεχνείου Κρήτης

Συμπληρωματική Προκήρυξη 2020-21 Κλασική Κινητικότητα

Προκήρυξη 2020-21 Κλασική Κινητικότητα 

Προκήρυξη 2019-20 Κλασική Κινητικότητα

Προκήρυξη 2018-19 Κλασική Κινητικότητα 

Συμπληρωματική προκήρυξη 2017-18 Κλασική Κινητικότητα

Προκήρυξη 2017-18 Κλασική Κινητικότητα   

Προκήρυξη 2016-17 Κλασική Κινητικότητα      

 

© 2018 Τμήμα Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστήμιο Κρήτης Σύνδεση χρήστη
Υποστήριξη: MiSUoC/ΚΥΥΤΠΕ